Adnan Kahveci, mezarı başında anılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Türk siyasi tarihine kazandırdığı en önemli isimlerinden, dürüst ve namuslu yaşantısı ile kamuoyunda herkesin takdirini kazanmış, Maliye ve Gümrük Bakanı Merhum Adnan Kahveci, vefatının 28 yıl dönümünde Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak.

Kartal Belediyesi, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği ve Adnan Kahveci Vakfı organizasyonunda, Türk siyasetinin iz bırakan isimlerinden Adnan Kahveci için mezarı başında her yıl bir anma töreni düzenliyor.

Merhumun Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başındaki anma töreni, bu yıl 05 Şubat 2021 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Pandemi koşulları nedeni ile anma töreni, kısıtlı sayıda kişi ile sınırlı tutulacak.

KAZA ÜZERİNDE Kİ MUAMMA SÜRÜYOR!

Ailesiyle İstanbul’a gitmek üzere 5 Şubat 1993’te otomobiliyle yola çıkan Adnan Kahveci, Bolu-Gerede yakınlarında Gerede-Çaydurt bağlantısına geldiğinde “İstanbul gidişinin bariyerlerle kapatılması ve yol işaret tabelalarının değiştirilmiş olması” nedeniyle ters yola girdi. Yoğun sisin de etkili olduğu yolda Kahveci’nin kullandığı otomobil, başka bir araçla çarpıştı. Adnan ve eşi Füsun Kahveci olay yerinde hayatını kaybetti. Çiftin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki kızları Aslıhan Kahveci de yaşamını yitirdi. Kazadan sadece oğulları Cihan Kahveci sağ kurtuldu.

TÜRKİYE’NİN KARANLIK YILI 1993!

Türkiye’de 1993, arka arkaya gelen cinayetler ve bugün hala aydınlatılamayan şüpheli ölümlerle anılan bir yıl oldu. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar’ın suikasta uğradığı, Madımak Olayları, Başbağlar Katliamı ve 33 askerin şehit edilmesi gibi olayların yaşandığı bu dönemde, Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Adnan Kahveci, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve Binbaşı Cem Ersever, sır şekilde hayatlarını kaybetti.

ADNAN KAHVECİ KİMDİR?

1949’da Trabzon’un Köprübaşı ilçesi’nde doğdu. Eğitimine İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde devam eden Kahveci, buradan 1966’da birincilikle mezun oldu. Girdiği üniversite sınavında da birinciliği elde ederek İstanbul Üniversitesine girmeye hak kazandı. Adnan Kahveci, Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla eğitimine ABD’de Indiana’daki Purdue Üniversitesinde devam etti. Burada 4 yıllık okulu 2,5 yılda bitirip elektrik mühendisi olarak mezun olan Kahveci, ABD’de Missouri Üniversitesinde doktorasını tamamladı. Kahveci, daha sonra Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Akademik hayatının ardından, İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan ve Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal’a danışmanlık yapan Kahveci, bu süreçte siyasi hayata girmiş oldu.12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrası Turgut Özal’a yaptığı danışmanlıkla siyasi hayatında ivme kazanan Kahveci, 1983’te ANAP’ın kurucuları arasında yer aldı.

Kahveci, 1987’de İstanbul’dan milletvekili seçildi. 18 ve 19 dönemde İstanbul milletvekilliği yapan Kahveci, 1987’de Devlet Planlama Teşkilatı ve Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Adnan Kahveci, dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut tarafından 1990’da Gümrük ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

kapak 1 1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adnan Kahveci, mezarı başında anılacak!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!