”Altyapıda İz Bırakmak İstiyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Beın Sports Haber ekranlarında katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, takımın yaş ortalamasını yukarıya çekmek istediklerini açıklayarak şunları söyledi:

DENEYİMİ YUKARIYA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ

”Ligimizin aynı zamanda yaş ortalaması en düşük takımıyız. Şampiyon olmak için deneyimli bir takım olmamız gerekiyor. Yaş ortalamasını, deneyimi yukarı çekmeye çalışıyoruz. Genç takımız. Aynı zamanda gençlerle devam edelim, Şampiyon olalımı bu lig kaldırmıyor. İhsan hoca var, Scout ekibinin başında. Beraber çalışıyoruz. Bazen oyuncuya göre sistem, bazen planladığımıza oyuna göre oyuncu.. Peres gibi Gervinho gibi.. Bitmesi gereken veya bitecek oyuncularla ilgili çalışmaları erkene aldık.

Kulüp kültürünü yakalamaya çalışıyoruz. Karedeniz insanı gibi vazgeçmeyen, inatçı takım kültürü var. Trabzonspor gibi oynamak. Bu aslında biraz evvel ifade edilen konu bu. İnatçı, vazgeçmeyen, mücadelenin içinde olan, devamlı zirvede olan takım… Örtüşen hedeflerimiz bunlar. Bu kültüründe Trabzonspor’un var. Önceden gerçekleştirmiş. Önemli futbol akılları olmuş. Özkan hoca, Ahmet Suat Özyazıcı.. Milli Takımın teknik adamı Şenol Güneş. Tarihinde önemli işler yapmış teknik adamlar var. 

6 aylık süreç bu anlamda sağlıklı geçti. Kalacak oyuncu grubu Abdullah Avcı ekibini iyi tanıyorlar. Deneyimli oyuncularla, rekabeti, yeterliliği arttırdığımızda ısrarcı şekilde oynayan Trabzonspor şampiyonluk yarışında olacak, şampiyon olacaktır. İnancım fazla. Şehirde bana bu desteği gittiğim günden itibaren veriyor. Trabzonspor’un seyircisi ile beraber, hem oyuncularına, hem teknik ekibine, tarihine sahip çıktığında bu takım iyi şeyler yapacaktır buna son derece inanıyorum.”

ALTYAPIYA İZ BIRAKMAK İSTİYORUM…

Altyapı ile ilgili olarak çalışmalar yaptığını belirten Avcı, amaçlarının kulübün altyapısında iz bırakmak olduğunu açıklayarak, ”Bugün her kulübün borçları var. Trabzonspor’un yarışabilemesi için Uğurcan satılması gerekiyorsa, kaynak oluşturacaksa, oyuncu da bunu istiyorsa, kulüp başkanı ve yöneticilerimiz bu anlamda destek veriyor ve uygun görüyorsa uygulamak gerekir. Bize şu düşüyor. B planı, C planı hazırlamak gerekiyor. Ömür ile ilgili yine milli takım içinde kalıp gerçekleştirirse potansiyellerdin bir tanesi. Bunlar gurur kaynağı olurlar. Ülkeye ve kulübe önemli gelir kaynakları olabilir. Borçlar daha aza inebilir. Bu kaynağı verimli hale getirmek için yatırım yapmak ve beklemek gerekiyor. Bende özellikle bunu yapmak istiyorum. Burada teknik adamlar nasıl iz bırakmışsa bende Altyapı ile ilgili iz bırakmak istiyorum.” diye konuştu.

SÖRLOTH İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Norveçli golcü Aleksander Sörltoh’u transfer etmek için girişimlerde bulunulduğunu belirten Avcı, ”Başkanımız onla ilgili çalışma yapıyor. Ama ben bu işin hangi boyutta olduğunu zaman zaman bilgisini alıyorum. Keşke olsa, bekleyelim görelim. Sörloth’u bekleyeceksek ben beklemeye razıyım. Düzgün karakter. Olabiliyorsa bu bizi mutlu eder. Olamıyorsak B planı hazırlık yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Altyapıda İz Bırakmak İstiyorum”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!