ATATÜRK ANITI’NA ÇİRKİN SALDIRI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan Atatürk Anıt’ı kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yıkılmak istendi.

Ataturk Anitina saldiri
Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt yıkılmak istendi. Atatürk anıtının ayaklarına bağlanan halatın bir araç ile çekilerek yıkılmaya çalışıldığı öğrenildi. Polis heykele saldırıyı yapan kişi ya da kişileri bulmak için güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Sözcü Gazetesi‘nden İsmail Akduman‘ın haberine göre; Kentin sembolü haline gelen Atatürk anıtı, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılarak 29 Ekim 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulmuştu.

HALAT BAĞLAYIP YIKMAK İSTEDİLER

Onur anıtı olarak bilinen ve milli törenlerin düzenlendiği Atatürk anıtına dün akşam kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlar, Atatürk’ün üzerinde bulunduğu atın arka bacaklarına ip bağlayıp çekerek yıkmaya çalıştı.

Saldırganlar daha sonra ipleri bağladıkları yerde bırakıp kayıplara karıştı. Polis çevredeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede parkın içine giren bir aracın tespit edildiği belirtildi.

Dr.Isik
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli

GEREKİRSE BURADA YATARIZ

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Özkefeli, Atatürk anıtına yapılan saldırının nefret söylemlerinden kaynaklandığını belirterek, “Bu saldırı Samsun halkının onuruna yapılmıştır. Burada, Milli Mücadele şehrinde böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyiz. Gerekirse çadır kurup yatarız” dedi.

VALİ DAĞLI: ARAÇ TESPİT EDİLDİ

Samsun Valisi Zülkif Dağlı parkın etrafındaki kameralarını incelendiğini ve parka gece geç bir saatte giren bir aracın tespit edildiğini ve kısa süre yakalanacağını söyleyerek, “Bu saldırı bizim birlik ve beraberliğimize yapılmıştır” dedi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

2 KİŞİ YAKALANDI

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, olayla ilgili 2 kişinin tespit edildiğini ve sorgulamasına başlandığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATATÜRK ANITI’NA ÇİRKİN SALDIRI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!