“BİZİM ÜZERİMİZDEN HALKI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili yayınladıkları ‘Kamuoyu Bilgilendirme Metni’ üzerinden haklarında dava açılan 104 Amiralden biri olan Tuğamiral Türker Ertürk, Sözcü Gazetesi’nden Ruhat Mengi’ye açıklamalarda bulundu.

FB IMG 1665316068173

Rütbeleri sökülmek istenip tutuklanmak istenen emekli amirallerden Türker Ertürk, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuştu. Ertürk, savcının mütalaasında adının bile olmadığını belirterek, “Şöyle yaptı, böyle yaptı, şu nedenle ceza istiyorum gibi hiçbir şey yok, adım yazmıyor ama sonunda “cezalandırılsın” diyor” dedi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve üniformasıyla gittiği tarikat evinde cüppe ve sarıklı fotoğrafları basına sızan Tuğamiral Mehmet Sarı’ya ilişkin Nisan 2021’de 104 emekli amiral açıklama yaptı. Amirallerin “suç işlemek için anlaşma” gerekçesiyle haklarında dava açıldı. Tuğamiral Mehmet Sarı ise emekliye sevk edildi.

Montrö Bildirisi davasında Türk ordusunun emekli 91 amirali için beraat 12’si için ise hapis cezası istendi. Emekli Amiral Türker Ertürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef alan sözleri üzerine de suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
10yeniturkererturk

AMİRALLERİN ADI BİLE YAZMIYOR

Mengi, Ertürk’ün açıklamasının ardından, “Nasıl yani, hapis cezası verilmesi istenen amirallerin adı yazmıyor mu?” sorusunu yöneltti. Ertürk şöyle yanıtladı:

“Benim yazmıyor, isterseniz bakabilirsiniz. Mesela “O onunla konuştu, bu şununla konuştu, bu bilmem ne yaptı” diyor, bende hiçbir şey yok ama altta “cezalandırılsın” diyor. Şimdi, niçin böyle söylüyor biliyor musunuz; çünkü ben muhalifim, toplumda bir karşılığım var, yazıyorum, çiziyorum, ekranlara çıkıyorum, işte şimdi sizinle konuşuyorum ve toplumda özgül ağırlığım var, seçimlere doğru gidiyoruz… Bakın, seçimlere doğru gidiyoruz, korku iklimine, muhalif seslerin susturulmasına, halka yalan bombardımanına ihtiyaç var, bu sanal yaratışa, yalana birisi müdahale etmesin diye bizim üzerimizden topluma korku salmaya çalışıyorlar ve dikkat ediyorum; o 12 kişinin ortak özelliği “çıkıp konuşanlar.” Yani ayrım burada. Bugünkü mütalaa, bir de iddianamesi var daha önce, ona bakıyorum “dedikoduname” “O dedi, bu dedi” diye gidiyor, bir fiilin suç olabilmesi için kanunla tanımlanmış olması lazım. Somut delil var mı yok, suç oluşturan unsur nedir o yok, savcı iddianameyi tepkisellik üzerine inşa etmiş.”

SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAKLAR

Ertürk, şafak baskını ile gözaltına alınan 10 amiral için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Açıklamanın uluslararası bağlantısıyla ilgili bir takım tespitlerimiz var” sözleri üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

10ruhat1

“İKTİDARIN DÜŞMANA İHTİYACI VAR HER ŞEY OLABİLİR… SUİKATLER BİLE”

Mengi’nin yöneltilen suçlamalarda açıkça ‘darbe’ iması yapıldığını belirtmesi üzerine Ertürk şunları dile getirdi:

“Tamamı niyet okuma, neymiş “gece yayınlanmış”, Allah aşkına bir fiilin suç oluşturup oluşturmaması o fiilin hangi vakit yayınlanmış olmasına göre değişmez ki! Amiraller duyurusu tam tamına Anayasal ve demokratik hakkın kullanımıdır. Buradan darbe imasını çıkarmak kötü niyetli ve maksatlı bir yaklaşımdır, gerçekten bu FETÖ kumpaslarına benziyor. Bütün dijital materyalimize el koydular, cep telefonumu 2 ay dinlemişler, daha önce de 5 sene dinlemişlerdi, yazmış zaten savcı “suç unsuru yok”, Allah aşkına peki sen niçin bana ceza vermeye çalışıyorsun? Niye, benim üzerimden halkı sindirmek, susturmak istiyorsun.

“BERAAT İSTESE İKTİDAR O SAVCIYI PERİŞAN EDER”

Bakın, öyle tehlikeli bir döneme giriyoruz ki; seçim sath-ı mailine girmişiz, en fazla 9 ay var, her şeyi görebilirsiniz, çünkü iktidarın gerginliğe ihtiyacı var, düşmana ihtiyacı var, savaşa ihtiyacı var, her şey olabilir, suikastlar bile olabilir. Türkiye bunları yaşadı, 2 seçim arasında 2015’i yaşadı. Onun için tekrar altını çizerek söylüyorum, bugün savcının esas hakkındaki mütalaasında suç kırıntısı bile yoktur, suç unsuru yoktur, bu bir siyasi metindir, çünkü beraat istese iktidar o savcıyı perişan eder.”

FB IMG 1665316071500
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“BİZİM ÜZERİMİZDEN HALKI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!