BU BİR “PES YANİ, BU KADAR DA OLMAZ” HABERİDİR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi Türkiye’nin gündemine oturdu.

image
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G.’nin 6 yaşındayken gelinlik giydirildiğini kanıtlayan fotoğraflar ortaya çıktı.
İsmailağa şeyhinin 6 yaşında evlendirilen kız çocuğunun gelinlikli fotoğrafı ortaya çıktı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu.

6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor.

FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

Olayı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan ile Halk TV ekibi, H.K.G.’nin 6 yaşındayken gelinlik giydirilmiş fotoğraflarına ulaştı.

z1z 2
z12 3

Çocuğun 1998 yılında dünyaya geldiğini aktaran Soykan, babası Gümüşel’in tarikatın liderlerinden olduğunu söyledi ve şunları aktardı:

“Yusuf Ziya Gümüşel ve ailesinin oturduğu dairenin karşısında 29 yaşındaki tarikat mensubu Kadir İstekli oturuyor. Çocuk 6 yaşına geldiğinde ona bir gelinlik giydirip 29 yaşındaki adamla imam nikahı kıyıyorlar.

z2 29

Kadir İstekli o çocuğu alıp fotoğraf stüdyosuna götürüyorlar. Babası Kadir İstekli’nin yanına gönderiyor. Bunların hepsi iddianamede var. Çocuk yıllar sonra şikayetçi olacak biz onları anlatıyoruz.

Çocuk anlatıyor; bir gün sonra beni Kadir’in evine gönderdiler, orada istismara uğradım. Ve Kadir İstekli diyor ki: Bu bir oyun, sen benim karımsın, ben senin kocanım.”

Cinsel İstismara Uğramıştı! Hiranur Vakfı Başkanı’nın 6 Yaşında Evlendirdiği Kız Çocuğunun Fotoğrafları Çıktı

Cinsel İstismara Uğramıştı! Hiranur Vakfı Başkanı’nın 6 Yaşında Evlendirdiği Kız Çocuğunun Fotoğrafları Çıktı

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını çocuk yaşta evlendirdiği öğrenilmişti. 

İstismarın fotoğrafları ortaya çıktı! Çekilen fotoğraflarda istismara uğrayan 6 yaşındaki H.K.G’nin gelinlikle olduğu, bir başka fotoğrafın ise 13 yaşında bir nişandan olduğu görülüyor.

“Fotoğrafların birinde H.K.G., 6 yaşında ve gelinlik içinde.
“Fotoğrafların birinde H.K.G., 6 yaşında ve gelinlik içinde.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan ve kendisine ‘Hocaefendi’ denildiği öğrenilen Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 1998 yılında dünyaya geldiği öğrenilmiş, tarikat kurulları gereği eğitim hayatı olmadan evde hapis hayatı sürdüğü öğrenilmişti. H.K.G.’nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili fotoğraflar ortaya çıktı.

Söz konusu iddianamenin detaylarını kamuoyunun dikkatine sunan Birgün yazarı Timur Soykan, bugünkü yazısında da “H.K.G.’nin çocukken imam nikahı kıyıldığının kanıtı olarak savcılığa verdiği fotoğraflara ulaştığını” yazdı.

Nişan fotoğrafında ise H.K.G. 13 yaşında ve kolunda bilezikler görünüyor.
Nişan fotoğrafında ise H.K.G. 13 yaşında ve kolunda bilezikler görünüyor.

Küçük kız savcılığa verdiği ifadede fotoğrafların çekildiği tarihleri cinsel istismarın bir oyun gibi kendisine anlatıldığını söylüyor.

Bir başka fotoğraf...
Bir başka fotoğraf…

Timur Soykan ise fotoğraflarla ilgili olarak, ‘Meslektaşım Murat Ağırel ile birlikte o fotoğraflara ulaştık. Bu fotoğraflar, bu çağda, laikliğin yok edildiği bu ülkenin utanç fotoğrafları olarak hiç unutulmamalı.’ notunu düştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BU BİR “PES YANİ, BU KADAR DA OLMAZ” HABERİDİR!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!