“BU YOL NEDEN YAPILMIYOR?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, ilgili STK’larla birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile yılan hikayesine dönen ‘Giresun-Gümüşhane yolu’ için yetkililere çağrıda bulundu.

image 2 e1674731677120
CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Giresun’un Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane’nin Torul ilçesi arasındaki yolun durumuna ilişkin, “Bu yol neden yapılmıyor? diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Turan AydoğanGiresun‘un Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane‘nin Torul ilçesi arasındaki yolun durumuna ilişkin; “Bu yol neden yapılmıyor? Nedir mesele?” diye sordu.

Aydoğan, Harşit Vadisi Platformu üyeleri ve Gümüşhaneliler Kültür, Sanat Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği üyeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde düzenlediği basın toplantısında, Giresun‘a bağlı Çamoluk ve Gümüşhane‘ye bağlı Şiran ilçeleri içerisindeki D100 kara yolunun tek şerit bir köprü ile birbirine bağlandığını kaydetti.

TURAN AYDOGAN

Bu köprüye halk arasında “Ecel Köprüsü” dendiğini söyleyen Aydoğan, burada her yıl ölümcül kazaların yaşandığını belirterek, “Hızlı bir şekilde daha fazla can ve mal kaybına neden olmadan yolun sorunun çözümünü talep ediyoruz.” dedi.

Giresun‘un Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane‘nin Torul ilçesi arasındaki yolun durumuna da değinen Aydoğan, yolun 2016 yılında ihalesinin yapıldığını, 2018 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını ve ihale dosyasının hazırlandığını bildirdi. Aradan beş yıl geçtiğine ancak yolun bir türlü yapılmadığına işaret eden Aydoğan, “Bu yol neden yapılmıyor? Nedir mesele? 21. yüzyılın Türkiye’sine yakışır bir durum değil, çözmeniz lazım.” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023 01 25 at 13.21.04

Gümüşhane ve Giresun STK’larının oluşturduğu Harşit Vadisi Platformu geçtiğimiz günlerde Gümüşhane-Tirebolu ve Gölova-Şiran karayoluyla ilgili sorunları CHP İstanbul Milletvekili Av.Turan Aydoğan’a aktararak destek istemişti.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“BU YOL NEDEN YAPILMIYOR?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!