‘ÇATLAĞIN ARKASI’ KİTABI YAYIMLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy Belediyesi’nin Önceki Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Siyasetteki Tıkanmışlık ve Açmazların Arka Planlarını anlattığı ‘Çatlağın Arkası’ İsimli Kitabı Piyasaya Çıktı.

image 13 edited

Kadıköy Belediyesi’nin 2014-2019 dönemi belediye başkanlığı görevini yürüten Aykurt Nuhoğlu’nun beklenen kitabı yayımlandı. “Çatlağın Arkası” adlı kitap, Türk siyasetinin son dönemde girdiği çıkmaz yolların arka planlarını anlatıyor.

“BAZI ŞEYLER BİLİNİYOR VE HİÇ KONUŞULMUYOR”

2014-2019 yılları arasında Kadıköy Belediye Başkanlığı görevinde başarılı bir dönem geçiren ancak CHP Genel Merkezi ile fikir ayrılığına düştüğü için 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Aykurt Nuhoğlu, siyasette yaşanan bazı açmazlar ve siyasi tıkanıklık üzerine kaleme aldığı notlarını kitaba dönüştürerek, yayımladı. Zaman zaman yazılı bazı yayın organlarında siyaset ve toplum üzerine yazılar yazan Aykurt Nuhoğlu‘nun yazdığı bu kitap önümüzde ki günlerde, siyaset arenasında ses getireceğe benziyor.

‘Çatlağın Arkası’ isimli kitabıyla ilgili düşüncelerini açıklayan Nuhoğlu: “Siyaseti popüler kültürün teslim aldığı günlerden geçerken yaşadığım deneyimleri paylaşmak istedim. Partilerin sağ, muhafazakâr, liberal, otoriter yapılara dönüşmesi, benzerliklerini artırdı. Yolsuzluklar had safhada artmasına rağmen, bazı şeyler biliniyor ve hiç konuşulmuyor. Partilerin iç yapılarından kaynaklanan sorunlar ve antidemokratik işleyişler, bu konuşulmayanların başında yer alıyor. Bunları konuşmaya kalktığımızda ise ‘Partilerin iç işleyişleri bizi ilgilendirmez, kendi bilecekleri iş’ cümleleriyle karşılaşıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur oylamasının hemen ardından yayınlanması ile dikkat çeken ‘Çatlağın Arkası’ isimli kitap, Yazılama Yayınevi‘nden 29 Mayıs 2023 tarihinde yayınlandı.

image 12 edited

Demokrasimizin sürekli tehdit altında olması herkesi rahatsız ediyor. Yıllardır tekrarlanan “Bu seçimde kurtuluyoruz.” söylemi can sıkıcı bir hale geldi. İktidarlar geç de olsa değişiyor ama kayıkçı kavgası misali; yolsuzluk, arsızlık, kötü yönetimler devam ediyor… Sorumluluğu kimseye fatura edemediğimiz gibi, bir ömür boyu siyaset yapan aktörlerden de kurtulamıyoruz…
“Şimdi konuşmanın zamanı değil, hele bu AKP’den kurtulalım, sonra bakarız.” dersek, geçmişte yaşadıklarımıza benzer şeyler yaşamaya devam ederiz. Ülkelerin tarihlerinde suskunluklar; ne büyük savaşları engelleyebilmiş ne sorunları çözebilmiştir. Zor durumlarda, doğru davranışın ortaya konması için konuşma alanları açmalı, eleştiri ve öz eleştiriden korkmamalı, sorunların üzerine gitmeliyiz.

image 14

Peki, bunu becerebilir miyiz?
Başarılı olmanın yolu, eleştirdiğimiz yöntemlerden kaçınarak topluma bir alternatifin var olabileceğini göstermekten geçiyor…
Demokratik mekanizmalar kurmadan, karar mekanizmalarını en küçük yerel düzeyden başlayarak yurttaşlara açmadan, her düzeyde denge ve denetim mekanizmaları oluşturmadan hiç kimseye güvenilemez. Sorunlarımızdan kurtulmak için her düzeyde tek-adam yönetimleri ve yönelimlerinden kurtulmamız gerekiyor.

AYKURT NUHOĞLU KİMDİR?

1959 Trabzon doğumlu. 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Öğrenciliği sırasında siyasetle ilgilenmeye başladı. Üniversite yıllarında katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillendi.

İnşaat Mühendisi olarak profesyonel iş yaşamında özellikle kamu alanında hastaneler, spor kompleksleri, öğrenci yurtları gibi büyük projeleri başarıyla gerçekleştirdi. Çevre düzenlemeleri, büyük park-bahçe projeleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Yoğun siyaset ve iş yaşamının yanı sıra sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu sosyal projelerde etkin olarak yer aldı. Üniversite yıllarından sonra siyasette aktif rol almaya başladı.

SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri yaptı. Daha sonra CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde CHP İstanbul İl Başkanlığı Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

CHP bünyesinde farklı komisyonlarda bulundu. 2014-2019 yılları arasında Kadıköy Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Serbest zamanlarında felsefe ve edebiyat alanındaki çalışmaları takip eden; doğayla iç içe olmayı balık tutmayı, doğa yürüyüşleri yapmayı seven Aykurt Nuhoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘ÇATLAĞIN ARKASI’ KİTABI YAYIMLANDI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!