CEMEVİ BAŞKANINA SALDIRIDA 9 GÖZALTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’ın saldırıya uğramasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

SELAMI SARITAS

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Arabasıyla evinin önüne geldiği sırada yol sorma bahanesiyle yanına yaklaşan kişilerin saldırısına uğrayan Sarıtaş arabasının içinde darbedildi. Kamuoyundan ve siyasetten bu saldırılara tepkiler yükselirken yeni bir gelişme yaşandı.

Saldırılara yönelik başlatılan soruşturmada bugün 9 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

‘Husumetlisi N.D. azmettirdi’

Edinilen bilgiye göre konuyla ilgili başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G.(36) ile A.Y. (30) olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen N.D.’nin azmettirdiği ortaya çıkardı.

SELAMI 1

Yardım ve yataklık gözaltıları

N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi. Polis ekipleri, incelemenin ardından azmettirici N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.D., M. F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.’yi (39) gözaltına aldı. Saldırıyı gerçekleştiren diğer şüpheli S.G.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu kaydedildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CEMEVİ BAŞKANINA SALDIRIDA 9 GÖZALTI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!