CHP’DE ‘İMZA’ KRİZİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün il başkanlarıyla bir araya geldi. Görüşme sürerken 24 il başkanının ‘bildiri krizi’ nedeniyle istifa ettiği iddiası ortaya atıldı. Ancak bu bilginin doğruluğu teyit edilemedi.

CHP MYK

‘Değişim’ söylentileri süren CHP’de 81 il başkanı Ankara’daki CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantı sürerken, 24 il başkanının görevlerinden istifa ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre; toplantı esnasında Genel Merkez tarafından, il başkanlarının imzalarıyla yayımlanacak “Genel Merkez yola devam ediyor, Genel Başkanımıza güvenimiz tam” konulu bir metin duyurulması istendi. 

Bazı il başkanları ise bu metne imza atmaya ve yayımlanmasına karşı çıktı. 

TOPLANTI SONA ERDİ

CHP Genel Merkezi‘ndeki toplantı, 8 buçuk saat sürdü. Basına kapalı toplantıda, kurultay takvimi ele alındı ve seçim sonuçları değerlendirildi.

Toplantının sona ermesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından şu açıklamada bulundu: 

“Bugün Genel Başkanımızla birlikte illerimize dair oluşturduğumuz raporları değerlendirdiğimiz verimli, kapsamlı ve oldukça uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız”

TOPLANTIDA NELER YAŞANDI

Öte yandan Odatv’nin haberine göre; toplantıda il başkanları Kılıçdaroğlu’na karşı eleştirel konuştu. 

İl Başkanlarından bazıları toplantıda; “CHP’nin tekrar heyecana ihtiyacı var, pek çok şey denebilir ama kaybettik. Bizi adam yerine koyup dinlemediniz. Vekil listeleri hazırlanırken il başkanlarının görüşleri alınmadı” ifadeleri Kılıçdaroğlu’na söylendi. 

“24 il başkanı istifa etti” iddialarının ardından ise bir basın bildirisi hazırlanmak istendi. Metin il başkanlarının grubuna gönderildikten sonra herkes kabul ederse basına verileceği öğrenildi. 

Ayrıca toplantıda İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyduğu da aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’DE ‘İMZA’ KRİZİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!