Dar gelirlilere yapılan konutları AKP’li yöneticiler almış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın dar gelirliler için yaptığı Çatalca Konutları’nın, ihtiyaç sahibi olmayan kişilere satılarak ranta dönüştürüldüğü belirlendi. 

2015 yılında yapılan konutlara çok sayıda talep olmasına karşın kura çekimi yapılmadığı ve dairelerin önceden belirlenen kişilere satıldığı öğrenildi.

“2 BİN 138 KONUT ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ LİSTEDEKİ KİŞİLERE 1 SAATTE SATILDI”

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın aktardığına göre; İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, o dönem AKP yönetimindeki İBB yönetimindeki KİPTAŞ tarafından yapılan Çatalca Konutları’nın kimlere satıldığını açıkladı. Özkan’ın verdiği bilgilere göre 2015 yılının eylül ayı içerisinde 2 bin 138 adet konut doğrudan ‘hak satışı’ şeklinde satışa sunuldu ve konutların tamamı bir saat gibi bir sürede satıldı. Önceden hazırlanmış listelere satışların gerçekleştirildiği öğrenildi. O dönem talebin fazla olmasına karşın herhangi bir kura çekimi yapılmadığı da ifade edildi.

20 BİN LİRA PEŞİNATLA ALDILAR

Dairelerin hak sahibi-daire eşleştirme kurası ise 13 Mayıs 2018 tarihinde Hamza Yerlikaya Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Daireler o dönem 20 bin TL peşin, 19 bin 750 TL 24 ay sonra ödenecek şekilde, kalan miktar da 100 bin TL banka kredisi planlamasıyla 139 bin 750 TL’ye satıldı. Ayrıca kredi yerine Kiptaş’a 24 ay taksit ödemesi seçeneği ve beş yıl da devir yasağı konuldu. Dairelerin teslimleri 2018 yılının temmuz ayında başladı. Projenin yüklenicileri ise Nas İnşaat ve Kibritçi İnşaat olarak belirlendi.

Öte yandan mevcut İBB yetkililerinin de Çatalca Konutları’na ilişkin iddiayı doğruladığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dar gelirlilere yapılan konutları AKP’li yöneticiler almış

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!