ERDOĞAN’A YAKIN HUKUKÇU, TUTUKLAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yakınlığıyla bilinen Hukukçu/Prof. Dr. İzzet Özgenç, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına “uluslararası camiada bizi rezil etmekten başka bir sonuç doğurmaz” diyerek tepki gösterdi.

İzzet Özgenç'ten tutuklama açıklaması: Karar bizi rezil edecek

Aslen Trabzonlu olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yakınlığıyla bilinen ve 2005 yılından bu yana, terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, geçtiğimiz aralık ayında ekonomi ile ilgili yaptığı “ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebilir” sözü ile AKP içinde krize neden olmuştu.

Sedef Kabaş hakkında verilen tutuklama kararına, yakın dönemde döviz krizi nedeniyle ‘OHAL’e hazır olun’ uyarısı yapmasıyla hatırlanan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın hukukçulardan Prof. Dr. İzzet Özgenç’ten tepki geldi.

Karar üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Herhangi bir kişiye hakaret asla tasvip edilemez” diyen Özgenç, açıklamasının devamında Ancak, salt hakaret suçundan dolayı tutuklama kararı verilmesi de asla kabul edilemez. İstanbul’da sulh ceza hakiminin verdiği malum karar, uluslararası camiada bizi rezil etmekten başka bir sonuç doğurmaz ifadelerini kullandı.

Prof.Dr.İzzet Özgenç’in bu çıkışı,onun gibi düşünmeyen AKP içinde nasıl yankı bulacak? Merak konusu…

090021328 izzetozgenc
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ERDOĞAN’A YAKIN HUKUKÇU, TUTUKLAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!