EŞİK PLATFORMU, KARADENİZLİ KADINLARI BULUŞTURUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eşitlik İçin Kadın Platformunun başlattığı “Eşit, Özgür Ve Şiddetsiz Yaşam” forumları, “Haklarımıza, Hayatlarımıza, hayallerimize sahip çıkıyoruz” sloganı ile bu hafta sonu Karadenizli kadınları buluşturuyor.

ESIK scaled

Eşitlik İçin Kadın Platformunun başlattığı “Eşit, Özgür Ve Şiddetsiz Yaşam” forumları, “Haklarımıza, Hayatlarımıza, hayallerimize sahip çıkıyoruz” sloganı ile bu hafta sonu Karadeniz’li kadınları buluşturuyor.

12 Kasım Cumartesi günü SİNOP’da yapılacak foruma; Samsun ve Kastamonu’dan da katılım bekleniyor.  13 Kasım Pazar Günü GİRESUN’da yapılacak foruma ise Rize, Trabzon ve Ordu illerinden kadınlar katılacak.  

Toplumun çok çeşitli kesimlerinden her yaştan ve meslekten bağımsız kadınların ve kadın örgütlerinin 2020 yılında kurduğu Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) tarafından, bölgedeki, kadın örgütleri, siyasi partilerin kadın birimlerinin temsilcileri, belediyelerin eşitlik birimleri, kent konseyleri, diğer sivil alanlardan dernekler, baro, meslek odaları ve sendikaların kadın hakları birimleri, kadın muhtarlar, üniversite öğretim görevlileri, öğrenciler ve bağımsız kadınlara yönelik yapılan çağrıda şu görüşlere yer verildi:

“Hepimizin derinden hissettiği gibi “eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam” sürdürmemizin somut yasal ve toplumsal koşulları ortadan kaldırılmak isteniyor. İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz çekilme ve Danıştay’ın bu kararı onaylamasının ardından, haklarımızı garanti altına alan tüm yasal mekanizmalar tehdit altında.  

Yaşamlarımıza, yaşam alanlarımıza ve özgürlüklerimize yönelen tehditlere karşı durmak ve geleceğimizi belirlemek için yapmamız gerekenin birlikte mücadele olduğunu, tarihi bir eşikte bulunduğumuzu ve böylesi bir süreçte, birlikte direnmeye verdiğimiz ve vereceğimiz emeğin belirleyici olacağının farkındayız.

Önemli bir seçimin eşiğindeyken, bu topraklarda yaşayan her kesimden kadınlar olarak, kadın emeği ve bedeni üzerinden yürütülen her türlü eril siyaseti, tarihin karanlık yüzünde, arkamızda bırakmak; seçimimizin laik, demokratik, adil, eşit, tüm haklara saygılı siyasetten yana olacağını en güçlü şekilde göstermek için buluşuyoruz, Haklarımıza, hayatlarımıza, hayallerimize sahip çıkıyoruz!”

12 Kasım Cumartesi günü Sinop’ta yapılacak olan Sinop, Kastamonu, Samsun Forumu; Sinop Belediyesi Sabahattin Ali Kültür Merkezi‘nde; 13 Kasım Pazar günü Giresun‘da yapılacak olan Giresun Rize, Trabzon, Ordu Forumu, Kamu Emekçileri Sendikası Toplantı Salonu‘nda, Saat 14:00 – 17:30 saatleri arasında yapılacak. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EŞİK PLATFORMU, KARADENİZLİ KADINLARI BULUŞTURUYOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!