ESKİ BAŞKANA VEFA ÖRNEĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kartal Belediyesi eski başkanlarından merhum Mehmet Ali Büklü, ölümünün 27’nci yılında Soğanlık Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

FB IMG 1671196655564
Kartal Belediyesi eski başkanlarından merhum Mehmet Ali Büklü, ölümünün 27’nci yılında Soğanlık Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma programına Büklü’nün ailesi, sevenleri ve Başkan Gökhan Yüksel katıldı.

Vefatının 27’nci yılında Kartal’da bulunan Soğanlık Mezarlığı’ndaki kabri başında anılan merhum eski Kartal Belediyesi Başkanı Mehmet Ali Büklü Kartal’da 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yaptı. Kartal Belediyesi, merhum eski Başkan Mehmet Ali Büklü için ölümünün 27’nci seneyi devriyesinde kabri başında anma programı düzenledi. Büklü’nün sevenleri, ailesi ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katıldığı ve Kur’anı-ı Kerim tilaveti ile başlayan program merhum başkan için yapılan dualar ve kabrine karanfil bırakılması ile sona erdi.

FB IMG 1671196619185

Anma programına katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; “80 öncesi ve sonrası yaptığı hizmetlerde otobüslerle ilgili ilçeler arası ulaşımla ilgili attığı adımların, ulaşım araçlarını kullanan kadın şoför arkadaşlar ile kadına verdiği değerin, onlara duyduğu inancın, o günkü koşullarda halk ekmek fabrikasını kurduktan sonra bugün bile hala halk ekmek kulübeleri önünde oluşan kuyruklar manidar. Geçmiş dönemden günümüze ışık tutan o günün koşullarında bunları gören ve o vizyonu ortaya koyan, birçok yeniliğe adım atan merhum belediye başkanımızı şükranla anıyorum. Ondan öğreneceğimiz çok şey olduğunu, günümüz koşullarında daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ülkeyi daha iyi noktaya götürebilmek için daha iyi şeyler yapmak konusunda ondan aldığımız ilhamı inancımızı diri tutup daha iyi şeyler yapabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Buklu

Mehmet Ali Büklü kimdir?

1934 Erzincan doğumlu olan Mehmet Ali Büklü, Sivas Yıldızeli Pamukpınar Köy Enstitüsü’nden 1951 yılında mezun oldu. Daha sonra eğitimine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam eden Büklü, 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevi yaptı. Belediye Başkanlığı dönemleri süresince ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atan Mehmet Ali Büklü, 16 Aralık 1995 yılında vefat etti. Halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını, hizmet verdiği birçok alanda hayata geçiren Büklü, Kartansaş, Karyapsan, Kartursaş’ın gibi belediye iştirak şirketlerinin kuruluşunu gerçekleştirip, ilçe içinde ve ilçeler arası ilk toplu taşımaya imza atmış, kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden kreşlere, kütüphanelere dek Kartal’da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİ BAŞKANA VEFA ÖRNEĞİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!