KARTAL, CİLLOP GİBİ OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’den yıllardır gerekli desteği alamadığı için alt yapı ve çevre düzenlemesi yapılamayan Kartal İlçesi’nde, İmamoğlu sonrası yüzler gülüyor. Alt yapı çalışmaları sonrası, Neyzen Tevfik Meydanı ve Çevre düzenlemesi, bugün törenle hizmete açıldı.

KARTAL

Kartal’da düzenleme ve iyileştirme çalışmaları tamamlanan Neyzen Tevfik Meydanı, hizmete açıldı.

Geçen yıl tamamlanan alt yapı çalışmaları sonrası düzenleme ve iyileştirme çalışmaları tamamlanan Ankara Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Kartal Neyzen Tevfik Meydanı, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin (İBB) “150 Günde 150 Proje” kapsamında, yeniden düzenlenen meydanın açılışında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atalarının İstanbul’a eşsiz bir tarih ve kültür bıraktığını söyledi. Altay, özellikle son 25 yıldır dünyanın en güzel kenti olması gereken İstanbul’un, dünyanın en büyük ve en keşmekeş, kargaşa ve trafik sorunu yaşayan bir kent haline geldiğini dile getirerek, “İstanbul’un son 2 yılda, 3 yılda gözle görülür hissedilir bu değişikliğinden dolayı hem partim adına hem Bay Kemal adına Ekrem Başkan’a çok teşekkür ediyorum. İstanbul’un her sokağında, her meydanında başımız dik geziyoruz. Bir nükte, bir şikayet almıyoruz sayın başkan çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da “150 Günde 150 Proje” kavramını önemsediklerini belirterek, çok değerli bir alanı Kartal’a hediye etmenin gurunu yaşadıklarını söyledi. Şehirlerde meydanların nefes alınan ve ferahlık yaratan alanlar olduğunu aktaran İmamoğlu, meydanları aynı zamanda insanları buluşturma ve kaynaştırma alanı olarak gördüklerini kaydetti.

IMAMOGLU

İmamoğlu, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nın da bölgeye çok güzel enerji vereceğini inandığını belirterek, şöyle devam etti:

“Marmaray hattı sebebiyle Kartal halkını rahatsız eden bir görüntünün burada oluştuğunu biliyorum yıllardır. Kartal’ın geçmişteki bir sayfiye alanı, bir yazlık alanı, denizle buluşan o güzel alanlarını bilen birisi olarak burayı ferahlatmak ve güzelleştirmek zorundaydık. Meydanı aynı zamanda herkes için erişilebilir hale de getirdik. Engelli erişiminden tutun, birçok estetik anlayışı burada yansıtmaya çaba gösterdik. Huzurlu, güzel, modern bir yaşam alanına dönüştüğünü müjdeleyebilirim. Neredeyse 100 bin metrekareye kadar ulaşan muazzam bir alanın tertibi ve düzeni var. Burayı bir kent parkı haline getirmek çok keyifliydi.”

IMG 20220914 133026 1 edited scaled

İmamoğlu, yakın bölgede fırsat buldukları alanlarda 100 araçlık otoparkı da burada hizmete kavuşturmanın da bir başka boyut olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesiyle, Kartal Belediyesi arasındaki maksimum uyumun nasıl sonuç vereceğini burada gördüğünü anlattı. Marmaray’ın beton geçişinin boyanamamasını eleştiren İmamoğlu, “Kendi bulunduğu alanı ya da mülkü, bir ortamı sanki şahsi mülkü kabul eden anlayış size bu sonucu veriyor. Ben özenli bir iletişim kurma çabasını bizzat belediye başkanımızın nasıl yürüttüğünü biliyorum. Aynı zamanda bizim bürokrasi arkadaşlarımızın da o özenli gayreti gösterdiklerini biliyorum. Ama ne yazık ki bir irtibat, bir diyalog zemininde bile buluşmama konusunda ilginç bir karakteri ortaya koyuyor bugünün bakanlıkları, bürokrasisi.” diyerek TCDD yetkililerine sitemde bulundu.

MİLLETİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İBB Başkanı İmamoğlu, bu iş birliği ve talebin vatandaş adına çok önemli olduğunu belirterek, “Kartallı yaratıcı gençlere gülümseme dolu çizimleri bu duvarlara yapmalarını tavsiye ediyorum. Bol bol gülümsesinler. Biz hep gülümsemeye devam edeceğiz. Hem de milletimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İBB‘nin kaynaklarını israf etmeden harcayacaklarını aktaran İmamoğlu, “Biz kaynağımızın bereketinin, bolluğunun 16 milyon insandan geldiğini bilen kişileriz. Bu bağlamda biz sizlere hizmet ederken tek kuruşun dahi önemli olduğunu bilen, o ahlakta olan yöneticileriz. Kişilikli, kimlikli bir biçimde işimize, yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.

IMG 20220914 172339

KARTALLILARIN YAŞAM KONFOTUNU ARTIRMAK BİZLERİN GÖREVİ

Açılış töreninde konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; “2021 yılından bugüne çalışması tamamlanan 4 meydan daha kazanmış olduk. Bu çalışmaların toplamı neredeyse 50 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Kartal’ı altyapısıyla yeniden inşa etmiş olduk. Bize oy versin vermesin tüm Kartallıların yaşam konforunu arttırmak bizlerin görevi. Bu güzel alanları bize kazandıran kıymetli yol arkadaşım Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Törende ki konuşmaların ardından CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve beraberlerindeki katılımcılar ile kurdele keserek meydanın açılışını gerçekleştirdi.

Kartal Neyzen Tevfik Meydani edited

Yürütülen çalışmalar sonrası 4 bin metrekarelik sert zeminden oluşan alan, bin 500 metrekare peyzaj alanı, yaya yolları için toplam 11 bin metrekare sert zemin, 250 kişilik amfi tiyatro, 98 araçlık otoparkın yanı sıra hamam önünde yeni bir meydan daha vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KARTAL, CİLLOP GİBİ OLDU

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!