NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis’te bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Hande Fırat’a anlattı.Hande Fırat,yazısında; ‘cezaevlerinde 19 bin 300 FETÖ mensubu bulunduğunu, yakalama kararı olan 29 bin 455 kişinin henüz yakalanamadığını’ kaydetti.

HANDE FIRAT

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis’te bulunduğu 15 Temmuz gecesini Hürriyet Gazetesi‘nden Hande Fırat‘a anlattı. Fırat ise, yazısında şu anda cezaevlerinde 19 bin 300 FETÖ mensubu bulunduğunu, haklarında yakalama kararı olduğu halde 29 bin 455 kişinin ise henüz yakalanamadığını kaydetti.

Bozdağ o geceye ilişkin, “O gece Meclis’e gelen milletvekilleri darbeye ve darbecilere direnmeye gelmişti, ölümü göze alarak gelmişlerdi. Meclis’e atılan ikinci bomba eğer hainler isabet ettirebilseydi tam Genel Kurul’un üstüne düşecekti ve oradaki milletvekilleri bugün belki hayatta olmayacaktı. Meclis’i yok etmek için o bombaları atmışlardı. Meclis’teki milletvekillerini imha etmek için o bombaları haince milletin kalbine atmışlardı” ifadelerini kullandı.

’29 bin 455 kişi henüz yakalanamadı’

BEKIR BOZDAG

Fırat ise yazısında, haklarında yakalama kararı olduğu halde 29 bin 455 kişinin hala yakalanamadığını kaydetti.

Fırat’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Darbenin ardından açılan davalarda bugüne kadar 117 bin kişi hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

Yargının verdiği kararlar neticesinde şu anda cezaevlerinde 19 bin 300 FETÖ mensubu bulunmaktadır.

Haklarında yakalama kararı olduğu halde 29 bin 455 kişi henüz yakalanamamış, bunların yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam etmektedir.

Darbe teşebbüsü nedeniyle darbeye fiilen katılanlara açılan 289 darbe davası bulunmakta olup; bu davaların tamamı için ilk derece mahkemelerinde kararlar verilmiş, İstinaf aşamaları bitmiş ve Yargıtay’da temyiz aşaması devam etmektedir. Yargıtay’daki temyiz edilen davalarının büyük çoğunluğunun da karara bağlandığını ifade etmek isterim.”

Bozdağ’ın Gülen’i övdüğü konuşması gündem olmuştu

Bozdağ’ın 2011 yılında TBMM kürsüsünde yaptığı ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’i övdüğü konuşması gündem olmuştu. Bozdağ, konuşmasında ”Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor” ifadelerini kullanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!