O UÇAK, PİDE SALONUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

13 Ocak 2018’de, Ankara-Trabzon seferini yapan ve İnişe geçtiği Sırada Pistten Çıkan Pegasus Havayolları’na ait ‘Zeynep’ isimli yolcu uçağı, Pide Salonuna dönüştürüldü.

image 13

13 Ocak 2018’de, Ankara- Trabzon seferini yapan, Pegasus Havayolları’na ait, PC 8622 sefer sayılı, ‘Zeynep’ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı’na inişi sırasında pistin kuzey yönündeki deniz tarafına doğru yöneldi. Uçağın iniş takımları balçığa saplandı ve uçak, denize 25 metre kala durabildi. Uçaktaki 162 yolcu ile 6 kişilik mürettebat, ekiplerin müdahalesi ile tahliye edildi. Trabzon Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı ve uçak için kurtarma çalışması yapıldı. Kaza sonrası uçak çürümeye terk edildi ve daha sonra ilçe belediyesi tarafından yatırımcılara tahsis edildi.

image 15

Abdülkadir Bektaş isimli bir yatırımcı, Temel Şükrü Yılmaz ve Zafer Celap adlı arkadaşlarıyla birlikte uçağı pide salonu yapmak için kullanmak istediklerini açıkladı. Bektaş, uçağa bugüne kadar yaklaşık 4 milyon TL harcadıklarını söyledi.

Abdülkadir Bektaş, şu anda uçakta pide salonu dizaynı üzerinde çalıştıklarını ve tesisi tamamlamak için 1-2 ay içinde hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Uçakta hiçbir şey olmadığını ve şu anda görsel bir kokpit oluşturduklarını söyleyen Bektaş, uçağın içinde insanların yemek yiyebileceği, çay ve kahve içebileceği bir konsept yaratmak istediklerini söyledi.Uçağın hemen yanında cam fanuslarının olduğunu belirten Bektaş, Trabzon ve Karadeniz bölgesinde pek yaygın olmadığını ancak Türkiye genelinde yaygın olduğunu söyledi. Bektaş, insanların aileleriyle birlikte gelip yemek yiyebilecekleri, toplantı yapabilecekleri bir yer yaratmak istediklerini ifade etti. Uçağın yanında fırınlarının olduğu bir binada da bir salonları olacağını ve fırınlarını tamamladıklarını belirtti.

image 14

Uçağın içinde aynı anda 40-50 kişinin yemek yiyebileceği bir tesis yaratmayı planladıklarını ve toplam kapasitenin yaklaşık 400 kişi olduğunu söyledi. Bektaş, uçağın içinde fırın olduğu için ruhsat alma şanslarının olmadığını, ancak bu konuda düşündüklerini fakat yapamayacaklarını belirtti. 

Restorant açıldıktan sonra Trabzon’da önemli bir turistik mekan haline gelebileceğini, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görebileceği ifade edildi. Uçak Restorant, aynı zamanda film, dizi ve reklam çekimleri için de kullanıldığı ve Trabzon Havalimanı’nın yanı başında bulunması ve orijinal haliyle korunarak restore edilmesi sebebiyle de bir turistik cazibe merkezi haline geldiği ifade ediliyor…

image 16
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O UÇAK, PİDE SALONUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!