“Bu Bayram Türk Milleti’ne Verilmiş En Büyük Bayramdır.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sebebiyle, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez,CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve ADD Samsun Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli’nin Bayram kutlama mesajlarını sizler için derledik.

Ömer Hacısalihoğlu; “Cumhuriyet, Türk Milletine verilmiş en büyük mirastır. “

WhatsApp Image 2021 08 07 at 16.04.45

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Cumhuriyet Bayramı Sebebiyle bir mesaj yayınladı.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Basına ve Kamuoyuna yazılı olarak yayınladığı mesajda, Cumhuriyet Rejiminin önemine vurgu yapan Hacısalihoğlu, şunları söyledi;

“Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Devletimiz ve ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesindedir ki uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, ve yine ülkemiz Atatürk’ün koymuş olduğu ilkelerle de en dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum… “

20190619 074532871 BARO LOGO

Trabzon Barosu; “Cumhuriyet’imiz, karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim veakılla yürüme azminin büyük bir zaferidir.”

Trabzon Barosu,Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yazılı açıklamada bulundu.Başkan Sibel Suiçmez imzalı yapılan açıklamada;

“Tarihimizin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 98 Yılını büyük bir kıvanç ile kutluyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Türk Milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda ,29 Ekim1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim ve akılla yürüme azminin büyük bir zaferidir.

Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletinin temeli olan Cumhuriyetimiz eşit yurttaş olmanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, adaletin ve demokrasinin sembolüdür. Türk Milleti için Cumhuriyetimiz her bir bireyin, ortak bir geçmişle onurlanıp, yine ortak bir geleceğe umutla bakabildiği, laik, bilimsel temellere dayalı, eşit ve özgür bir hukuk devletinde insanca yaşanabilmesinin adıdır.

Uğruna ölmeyi göze almış, asla teslim olmamış ve uygar dünyada tarihten aldığı birikim ve güçle var olmayı sonuna dek hak etmiş olan halkımızın, insan onuruna yaraşır bir var olma savaşının sonucunda elde ettiği Cumhuriyetimiz, Türk Milletinin sonsuza kadar taşıyacağı kutsal bir emanettir.

Trabzon Barosu olarak; demokratik, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti olan Cumhuriyet’imizin kazanımlarından ve ilkelerinden ödün vermeden, Cumhuriyet’imizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrim arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.” denildi.

Ahmet Kaya CHP Trabzon Milletvekili

CHP’Lİ AHMET KAYA: “HER ŞEYİMİZİ CUMHURİYET’E BORÇLUYUZ.“EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yayınladığı mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98 yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

CHP’li Ahmet Kaya Cumhuriyet’in önemine değindiği mesajında Atatürk’ün, Cumhuriyet’in ve bölünmez bütünlüğün kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek, “Millet İttifakı olarak bu hassasiyetlerimizi dayanışma içinde iktidara taşıyacağız ve hep birlikte ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çekip çıkaracağız. Cumhuriyetimizin yarınları çok daha güzel olacağı inancıyla Büyük Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 98 yılını içtenlikle kutluyorum.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde: “ Bugün sahip olduğumuz her şeyimizi Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’i kuran milli kahramanlarımıza borçluyuz.”

“Cumhuriyetin Hayırsız Evlatları”

“Bugün, adına Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen ucube bir sistemle ülkenin kaderi bir tek kişinin kontrolüne bırakılarak, egemenlik yeniden tek bir kişide toplanmak istenmektedir. Atatürk’le ve Cumhuriyet’le sorunu olanlar AKP iktidarlarından da yüz bularak Cumhuriyet’in değerlerine adeta savaş açmış ve yuvalandıkları devlet kurumlarında Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını içten içe yok etmeye çalışmaktadır. 19 yıllık AKP döneminde Cumhuriyet’in kurduğu fabrikalar satılmış, kurumları yok edilmiştir. Bugün yaşanan adaletsizliklerin, hukuksuzlukların, ekonomik krizlerin ve toplumsal ayrışmanın temel sebebi de bu gericileşme, savurganlık ve yönetememezliktir.

AKP, bir asırlık Cumhuriyet’imizin hayırsız evladıdır, mirasyedisidir. ”Atatürk ve Cumhuriyet Kırmızı Çizgimiz“ Atatürk ve mücadele arkadaşları Cumhuriyeti o kadar sağlam temeller üzerine inşa etmişlerdir ki; tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta durmaya devam etmektedir. Bu millet geçmişini ve milli kahramanlarını asla unutmaz, Kalpten bağlı olduğumuz Atatürk ve Cumhuriyet bu milletin kırmızı çizgisidir. Türk istiklalini ve Cumhuriyeti’ni korumayı birinci vazife gören Türk milleti, hiç şüphesiz Cumhuriyeti içinde bulunduğu buhrandan da kurtaracaktır.”

“En Büyük Bayramımız Kutlu Olsun”

“Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere eşsizfedakarlıklarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan; kanlarıyla canlarıyla Cumhuriyetimizi kuran azizşehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’mizin98 yaşını ve en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımızı içtenlikle kutluyorum.”

deniz gezmis1 16 9 1627636216 880x495 1

DR.IŞIK ÖZKEFELİ; “CUMHURİYET 98 YAŞINDA.YAŞASIN CUMHURİYET…”

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli de,Cumhuriyet Bayramı sebebiyle mesaj yayınladı.İşte Özkefeli’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı.

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’En büyük eserim’’ dediği ve en büyük bayram ilan ettiği Cumhuriyetimizin 98.yılı Ulusumuza kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923 de ”Beyler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” derken Türk Milletine en yakışır yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu biliyor ve inanıyordu.

O; 19 Mayıs 1919 da Anadolu’nun dört bir yanında yanan çoban ateşlerini bir yangına dönüştürdüğünde, Tüm mazlum milletlere örnek olacak Kurtuluş ve Kuruluş mücadelesini verirken sadece Milletine güvendi ve sırtını Milletine yasladı. O, sadece bağımsızlığı tehlikeye girmiş Milletini emperyalist güçlerden kurtaran bir asker olmadı. Bu kurtuluş mücadelesini, Türk Milletinin çağdaş dünya ile bütünleşmesini sağlayan ”Cumhuriyet” rejiminin kurulması ile taçlandıran büyük bir devlet adamı, önder oldu. Çünkü Cumhuriyet felsefesinde; insan hakları, demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve temel özgürlükler gibi değerleri barındırıyordu ve Türk Milletine en yakışandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını” söylerken, gelecek kuşaklara “cumhuriyetin savunulması” görevini de vermişti. Cumhuriyetimizin 98 yıl dönümünde, onu her zamankinden daha kararlı ve dirençli olarak koruma ve kollama azim ve kararı içinde kutluyoruz.

Varlığımız ve özgürlüğümüzün yegâne temeli olan cumhuriyetimiz tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşamaktadır. Harici ve dâhili bedhahlar, cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine, kurumlarına ve 98 yıllık kazanımlarına saldırılmakta, her geriye doğru savrulma bir başarı olarak halkımıza sunulmaktadır. Daha birkaç gün önce Vatan hainliği tescillenmiş bir şahsın adı Çorum Belediyesi tarafından bir parka verilmiş, Valilik izini ile bu park içerisinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği yapılması kararı alınmıştır. Devletin kamu kurum ve görevlileri eli ile yetkiler aşılmakta, kazanımlar zedelenmektedir.

Tüm bu olumsuz koşullarda ve hallerde bize eşsiz bir savaşım ile bu toprakları vatan yapan, bize ulus kimliği ‘Türk’ kimliğini kazandıran ve aydınlık bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize ve geleceğimiz çocuklarımıza borcumuz var. İzlenecek yol bellidir. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi içinde hepsi yatmaktadır. Milli Misak sınırları içinde tam bağımsız ve Milli Egemen bir devlet yapımıza sahip çıkmak her birimizin görevidir. Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı Çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, İlke ve Devrimlerinin Işığında hiç durmadan yürüyeceğimize “AND İÇERİZ”. Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarına ’Cumhuriyeti kuranların onu korumaya da muktedir’ olduğunu tekrar tekrar hatırlatıyoruz…

Tüm bu duygu ve düşüncelerle ödünsüz takipçisi olduğumuz deha liderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin 98 kuruluş yıl dönümünü olan Cumhuriyet bayramımızı kutluyor;1923’ten sonsuza, bizi hep yücelterek, aydınlığa, çağdaşlığa taşımanın onurlu adı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin Kurucularının manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE,YAŞASIN CUMHURİYET…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Bu Bayram Türk Milleti’ne Verilmiş En Büyük Bayramdır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!