“RESMİ RAKAMLARA GÖRE; HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ, YOKSULLUK RİSKİ ALTINDA.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, Ekonomide ki acı tabloya dikkat çekerek: “Resmi rakamlara göre her 3 kişiden biri yoksulluk riski altındadır” dedi.

image 8
Seçim bölgesi Trabzon’da çalışmalarını sürdüren İyi Parti Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, ekonomik göstergelerin içler acısı durumuna dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)  açıkladığı 2022 yılına ilişkin Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistiklerini değerlendiren İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, “Devletin resmi kurumunun resmi rakamları da artık gerçeği gizleyemiyor. Türkiye’deki her 3 kişiden biri yoksulluk riski altında, sandığa giderken bunu kimse unutmasın” dedi.

Alım gücünün iyice düştüğünü, halkın enflasyon canavarına yenildiğini ifade eden Yavuz Aydın, “Günlerdir Trabzon’ sokaklarını, mahallelerini geziyoruz, vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Herkesin derdi alım gücünün iyice düşmesi. Yüzlerce örnek sıralayabiliriz ama devletin açıkladığı resmi rakamlar gerçeği en iyi şekilde ortaya koyuyor zaten. TÜİK verileri açıklandı. Eskimiş giysilerin yerine yenisini alabilme, düzgün iki çift ayakkabıya sahip olabilme, ayda en az bir kez tanıdıkları ile toplanabilme ve ücretli boş zaman faaliyetlerine katılabilme gibi maddelerin değerlendirildiği ‘maddi ve sosyal yoksunluk oranı’ yüzde 16,6 oldu, sürekli yoksulluk oranı ise yüzde 14 olarak hesaplandı. En dikkat çekici istatistik ise şöyle oluştu: Fertlerin yüzde 32,6’sı yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı, yani her 3 kişiden biri yoksulluk riski altında yaşıyor” diye konuştu.

image 9

KARŞILAŞTIRMA YAPSINLAR

“İnsanlar yoksul, mutsuz, umutsuz” diyen İYİ Partili Yavuz Aydın, şunları söyledi: “Yine resmi verilere göre hanelerin yüzde 59,6’sı evden uzakta yılda bir kez, bir haftalık tatil masraflarını, yüzde 41,5’i iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını, yüzde 20,4’ü evin ısınma ihtiyacını, yüzde 65,4’ü eskimiş mobilyaların yenilenmesini ekonomik olarak karşılayamadığını beyan etmiş. Dünya lideriyiz diye övünenler lütfen herhangi bir Avrupa ülkesi ile karşılaştırma yapsınlar, oradaki bir insan maaşıyla ne alabiliyor, biz ne kadar alabiliyoruz. Milletimiz mutsuz çünkü ekonomik anlamda bir kesimin cebi dolduruluyor, kalanları her şeyden mahrum yaşıyor. Tatil yapamıyor, istediği yemeği alamıyor, eski elbise ve eşyalarıyla yaşıyor. Sandığa giderken  ‘yol yaptık’ sözü yeterli oluyorsa söyleyecek sözümüz yok ama, bu resmi veriler de unutulmasın.”

image 10

KISA VADEDE YAPILACAKLAR

Yavuz Aydın, “İYİ Parti olarak önceliğimiz ekonomi. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. İnsanların mutluluğu alım gücü ile doğru orantılıdır çünkü. Enflasyonu bitirecek ulusal programlarımız dışında, kısa vadede milletimizi rahatlatacak adımlar atacağız” dedi, bunları kısaca şöyle özetledi: “En düşük memur maaşını asgari ücretin 2.5 katı olacak. Emekli ve emekçilere yüzde 50 zam yapılacak. Emeklilere bayramda asgari ücret kadar ikramiye verilecek. 18-26 yaş grubundaki gençlere iş buluna kadar 2 bin 500 lira maaş ödenecek.  Kırsalda çalışan bütün kadınların sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Her kadının sosyal güvencesi olacak.  Fındık, hangi dönem olursa olsun, ne olursa olsun karşılığı, 4 dolar eşittir Türk lirası olacak. Çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak.  Yaklaşık 150 bin taşeron işçisine kadro verilecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“RESMİ RAKAMLARA GÖRE; HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ, YOKSULLUK RİSKİ ALTINDA.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!