SAHİPSİZ ŞEHİR TRABZON…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel yöneticilerin keyfi uygulamalarına çok fazla şahit olduğumuz Trabzon’da, ulaşım sorunu ve ulaşım ücretlerine yapılan zamlar, vatandaşı çileden çıkardı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden gelen çok sert açıklamalar ise; Trabzon halkının feryadını yansıttı.

WhatsApp Image 2023 08 14 at 10.36.33 edited

Yerel yöneticilerin keyfi uygulamalarına çok sık şahit olduğumuz Trabzon’da, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlar ve toplu taşıma konusundaki keyfi uygulamalar Trabzon Halkını çileden çıkardı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi, yazılı açıklamada bulunarak, ulaşım keyfiliği konusunda sert eleştirilerde bulundu.

Trabzon Kenti’nde artış gösteren ulaşım sorunu sonrası toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlar, vatandaşın tepkisine neden oldu. Trabzon kamuoyunda yükselen ulaşım sorunu ve ulaşım zammına tepkiler büyüyerek devam ediyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Trabzon Şubesi Başkanı Metin Serdar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi‘ni sert sözlerle eleştirdi.

Basın ve kamuoyuna Trabzon Şube Başkanı Metin Serdar ismi ile yapılan yazılı açıklama şöyle:

Türkiye’nin en pahalı kentlerinden biri olan Trabzon sadece kiralık ya da satılık konut fiyatlarıyla değil aynı zamanda toplu taşımada yaşanan keşmekeşliklerin beraberinde getirdiği toplu taşımaya yapılan zamlarla da tepkileri topluyor. 4 bin yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği kültür ve sanat kenti Trabzon’umuzun bu denli olumsuzlukları yaşaması çokça üzücüdür.

image 15

2023 yılının ilk 8 ayı içerisinde dolmuş ve otobüs ücretlerine %95’in üzerinde zam yapıldı. İki devlet üniversitesi, bir özel üniversitesi olan kentimizde ulaşıma yapılan bu fahiş zamlar kabul edilemez. Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsleri akşam 19:00’dan sonra zaten hizmet vermiyor. Öğrencilerimiz ilçe ve merkezdeki yurtlardan kent merkezine ulaşımda büyük zorluklar yaşıyorlar. Öğrencilerimiz, derslerden arda kalan zamanlarında tiyatro, sinema, konser, etkinlik vb. nedenlerle kent merkezinde olmak istemektedir. Peki, yetkililere sormak istiyorum, etkinliklere katılan öğrenciler barındıkları yurt ya da evlerine nasıl dönecekler. Akşam saat 19:00’den sonra otobüs toplu ulaşım yok! Dolmuş esnafı ayrı telden çalıyor… Bu öğrencilerimiz ne yapmalılar? Aynı şey Trabzon’da yaşayan yurttaşlar içinde de geçerli. İşinden çıkan, sinemaya, tiyatroya, arkadaşıyla veya ailesiyle yemek yedikten sonra evine dönmek isteyen yurttaşlar nasıl bir yol izleyecek? Dolmuş esnafı, ayakta yolcu almaktan tutunda, duraklardaki yığılmalara ve dolmuş şoför esnafının yolculuk esnasında klima açmaması, iletişim eksikliği vb. birçok olumsuzluğu beraberinde getirmektedir. Bu sorunların çözüm merkezi yurttaşların talepleri ile yöneticilerin ortak çözüm oluşturacağı bir mekanizmadır.

image 17

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimizin efsane Genel Başkanı rahmetli Prof. Dr. Türkan Saylan hocamız derdi ki: “Sorunun değil, çözümün bir parçası olun.” Biz de bu kenti yöneten yetkililere sesleniyoruz. Toplu taşımada belediye otobüslerinin gece 24:00’e kadar belli saat aralıklarında ve bütün semtlere hizmet vermesi gerekmektedir.

7
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
SAHİPSİZ ŞEHİR TRABZON…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!