Salda Gölü’nde doğa katliamı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salda Gölü kıyısında Yargıda devam edem mahkemeye rağmen Millet Bahçesi inşaatı sürüyor. Çalışmaların devam ettiği kıyı şeridinde suyun kirlendiği bembeyaz kumsalın ise renginin değiştiği gözlendi.

ANKA’dan Tamer Arda Erşin’in haberine göre, Burdur’da “Türkiye’nin Maldivleri” olarak görülen Salda Gölü’nün yanına yapılan Millet Bahçesi projesi sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevrecilerin karşı çıktığı Millet Bahçesi’nin 5 Haziran Çevre Günü’nde açılacağını açıklamıştı.

KUMUN RENGİ DEĞİŞTİ SU KİRLENDİ

Gölün, Millet Bahçesi yapılan bölümündeki beyaz renkli kumların renginin değiştiği, Milli Park kıyılarındaki kumların ise doğal rengini koruduğu, suyun da kirlendiği gözlendi.

CHP Burdur Milletvekili Göker, konuyla ilgili olarak “Yargıda devam eden bir mahkeme ve karar beklenen olay varken, düzenlemenin devam etmesi hukuk devleti ilkesiyle bağdaşır tarafı yok. Bu bölgede bir baraj, bir gölet yapımını biz yargıya taşımıştık. Gölet yapımı tamamlandı, yargı dedi ki ‘Gölet yapımı durdurulmalı’. Şimdi ne oldu? Gölet orada duruyor. Para gitti. Garip, gurebanın yetimin hakkı çarçur edilmiş oldu. Acelecilik var” diye konuştu.

Göker, projeden birilerine “rant yaratılma” ihtimaline de dikkat çekerek, “Bu işler suistimale açık. Bu suistimalin önüne geçebilmek için, bu konuda denetleyicisi rolünde takibimiz devam edecek” diye konuştu.

Bakanlıktan Açıklama

Bakanlık konuyla ilgili olarak açıklama yaparken Salda Gölü’nün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verdi. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

 “Salda Gölü kıyısında oluşan renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Salda Gölü’nde doğa katliamı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!