SİYASETİNİZ BATSIN…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’ın Trabzon mitinginde,eline mikrofon verdiği on yaşlarındaki çocuğun Kılıçdaroğlu’na hakaret etmesi kamuoyunda tepki ile karşılandı.

IMG_7604
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Trabzon’da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından mikrofonu 10 yaşlarındaki bir çocuğa verdi. Oyuncak hediye edilen çocuk yaptığı konuşmada ‘Bay Kemal’ dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Hain’ ifadesini kullandı ve seçimde ‘Cumhurbaşkanı amcam, en iyi adam’ dediği Erdoğan’a oy verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı toplu açılış töreninde kurdele kesimi sırasında sahneye çıkarılan Beratcan isimli çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı “hain” ifadesine, sahnede bulunan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar ve protokolün ‘gülerek’ karşılaması kamuoyunda tepki ile karşılandı.

Trabzon Meydanı‘nda ki toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından açılış için kurdele kesimi sırasında kalabalık arasından Beratcan isimli çocuğu korumaları ile sahneye çıkarttı. Sahneye çıkartılan Beratcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a asker selamı verdi.Erdoğan ile sahnede bir süre konuşan Beratcan, hapiste olan babasının affedilmesi ricasında bulundu.

IMG_7604Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Beratcan’a oyuncak araba hediye etmesinin ardından, miting alanındaki kalabalığa dönerek el sallayan Beratcan, “Cumhurbaşkanımıza oy vereceksiniz” diye seslendi.  Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mikrofonu kendisine uzatması üzerine kalabalığa seslenen Beratcan, “Bay Kemal Cumhurbaşkanı amcamın karşısında kim? O adam hain hain. Bu adam iyi adam. Ona oyunuzu verin.”dedi.

Erdoğan ve beraberindekiler çocuğun konuşmasını gülümseyerek izledi. Erdoğan daha sonra çocukla sohbet etti.
Haberin kısa sürede sosyal medyaya düşmesi üzerine, Beratcan‘ın konuşmasını sahneden ‘gülerek’ karşılayan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, bakanlar ve açılış protokolüne Sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Vatandaşlar, Siyasette ki üslup ve seviyenin hepten düştüğüne dikkat çekerek; böyle bir olayda küçük bir çocuğun siyasete alet edilmesini ayıplayarak tepki gösterdiler.

Trabzon‘da ki bu olaya, tepki gösterenler sadece vatandaşlar değildi. Muhalefet kanadı da böylesi bir olayda küçük bir çocuğun kullanılmasını ayıplayarak, tepkilerini ortaya koydular.

KILIÇDAROĞLU: KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEYİN O DAHA ÇOK KÜÇÜK

Konuyla ilgili paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon‘da meydana gelen bu olay sebebi ile kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, olayı kınadı. İmamoğlu; “Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP’li Ali Mahir Başarır ise “Bir çocuğa mikrofon vererek kendi kullandığı “Bay Kemal” diye başlayan nefret söylemlerini dile getirmesini gülücüklerle karşılamak en hafif tabiri ile acizliktir! Bu siyaset değil! Siyaset hiç bu kadar dip seviyede olmamıştı! Erdoğan bunu da başardı” ifadesini kullandı.

Ekran Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1 12

Barış Yarkadaş;

10 yaşındaki bir çocuğu kürsüye çıkarıp “Bay Kemal hain. Ona oy vermeyin” dedirtti, ardından da hep beraber gülüştüler.” #ÇocuklaraKıymayınEfendiler pic.twitter.com/rLiIlIcDDS— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) January 30, 2022

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SİYASETİNİZ BATSIN…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!