SON DAKİKA!!!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’nin 5 bin yeni taksi teklifi 12. kez UKOME tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

Son dakika... İBB'nin 5 bin taksi teklifi 12. kez reddedildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 500 adedi engelli erişimine özel olmak üzere 5.000 yeni taksi teklifi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısında 12. kez yeniden görüşüldü. Teklif yine reddedildi.

Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan görüşmede konuşan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Taksimetre ücretlerine zam yapılırsa yolcu sayısı azalır dedik. Zam yapıldı gerçekten işe yaradığını gördük” dedi.

Aksu, “İki aydır bize taksiye ulaşamıyoruz şikayeti gelmedi. Hatta taksicilerin iş yükü arttı. Ben dün bir bilgiye ulaştım, Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli verileri aldım. Buna göre İstanbul’a gelen yüzde 94’u taksi haricindeki turizm yol belgesi taşımalarını tercih etti. Kısacası İstanbul’da taksi artışına ihtiyaç yoktur” ifadelerini kullandı.

İBB’DEN ‘ENGELLİLERE 500 TAKSİYİ OYLAYALIM’ TEKLİFİ

İBB’den Aksu’nun “İstanbul’a gelen yüzde 94’u taksi haricindeki turizm yol belgesi taşımalarını tercih etti” sözlerine “Taksi sayısının yetersiz olmasından dolayı olabilir mi?” itirazı geldi.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, “Arzu ederseniz engellilere 500 adet taksi teklifini oylayalım, 5 bin taksi teklifini daha sonra yeniden anlatırız” dedi. Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel’den “Bu teklif alt komisyona gönderelim orada görelim” yanıtı geldi.

YİNE REDDEDİLDİ

Daha sonra oylamaya geçildi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin yeni taksi teklifi UKOME’de 12’inci kez reddedildi.

İBB’de görüşülen 5 bin yeni taksi teklifi 11 toplantıda reddedilmişti.

UKOME’NİN YAPISI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Resmî Gazete’de 19 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği ile UKOME’deki belediye temsilcisi sayısı 11 olarak kalırken toplam üye sayısı 27’ye yükseltilmişti. Daha önce UKOME’DE 21 üye bulunuyordu ve İBB temsilcileri çoğunluktaydı.

Değişiklikle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da UKOME bünyesine dahil edildi. Bakanlık üyelerinin artmasıyla birlikte UKOME’de belediyenin kararlarının ve tekliflerinin onaylanması söz konusu olamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SON DAKİKA!!!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!