TELE 1 TV’YE DESTEK ÇAĞRISI…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tele 1 Tv Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Merdan Yanardağ, Kamuoyunu ve gazetecileri Tele 1 için dayanışmaya çağırdı…

Merdan Yanardağ: Kamuoyunu, gazetecileri dayanışmaya çağırıyorum
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin‘in üst kurulu TELE1 gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdığını duyuran Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Ben de kamuoyunu, namuslu ve bağımsız gazetecileri, basın meslek örgütlerini ve bütün demokrasi güçlerini, TELE 1 ile dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

Tele1 ekranlarında kullandığı atasözü nedeniyle TELE1’i ve gazeteci Sedef Kabaş’ı hedef haline getiren iktidar ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, çarşamba günü olağan toplantı olmasına rağmen Kurul’u yarın saat 12:00’de olağanüstü toplantıya çağırdığını açıkladı. Taşcı, “Amaç, Sedef Kabaş’ın sözleri nedeniyle TELE 1’e haddini bildirmek” dedi.

SANSÜRE VE TEHDİTE GEÇİŞ YOK!

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından kamuoyunu dayanışmaya çağırarak şu ifadeleri kullandı:

“RTÜK Başkanı E. Şahin, üst kurulu Tele1 gündemiyle yarın olağanüstü (Erken) toplantıya çağırmış. Ben de kamuoyunu, namuslu ve bağımsız gazetecileri, basın meslek örgütlerini ve bütün demokrasi güçlerini, TELE 1 ile dayanışmaya çağırıyorum. Sansüre ve tehditlere geçit vermeyelim.”

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI’NDAN DESTEK

İstanbul Barosu Başkanlığı’da TELE1’e ve Sedef Kabaş’a yapılan haksızlığa karşı tepki göstererek Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a bir metin gönderdi. Metinde, “İnsan haklarının, ifade özgürlüğünün savunuculuğunu yapmaya, laiklik ilkesinden ödün verilen her türlü eylem ve söylemin karşısında olacağız” ifadelerine yer verildi.

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp, acele toplantı kararını şu sözlerle değerlendirdi:

“RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “toplumda infial yaratan yayınlar” vurgusuyla Üst Kurul’u yarın olağanüstü toplantıya çağırdı. Gündeminde Sedef Kabaş’ın değerlendirmeleri de olan toplantı şüphesiz, saray tarafından talimatlandırılmış bir toplantıdır ve bir panik halinin tezahürüdür!”
Merdan Yanardağ, dün yaptığı açıklamada TELE1’e karşı “yeni bir saldırı hazırlığının yapıldığını” açıklamıştı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün; gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan sözleri nedeniyle Tele 1’e yaptırım gündemiyle olağanüstü olarak bugün saat 12:00’da toplandı.

Sedef Kabas2

RTÜK, gazeteci Sedef Kabaş’ın hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözlerinin yayınlandığı Tele 1’e yaptırım gündemiyle olağanüstü çağrısıyla bugün saat 12’de toplandı.

Üst Kurul; Tele 1 yayınına ilişkin üst kurul uzmanlarının yaptırım talep eden raporunu görüşecek.

Edinilen bilgiye göre, uzmanlar, Kabaş’ın sözlerini; yayınların “Irk dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” ilkesine aykırı olarak değerlendirdiği öğrenildi.

“GENİŞ HALK KİTLELERİNİ ETKİLEYEREK…”

Raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Kabaş’ın ifadeleri milyonlarca insanı derinden etkileyecek olumsuz çağrışımların, yayıncılık yoluyla gerçekleşmesi sonucunu ortaya çıkarmıştır. Milyonlarca seçmenin oyuyla seçilen Sayın Cumhurbaşkanı’na yönelik (…) hakaret içerikli sözler, geniş halk kitlelerini etkileyerek ‘toplumda kin ve düşmanlığı tahrik edecek veya toplumda nefret duyguları oluşturacak’ mahiyettedir. Dolayısıyla açık şekilde sorumlu yayıncılık anlayışının dışındadır.”

RTÜK BAŞKANI: “KABUL EDİLMESİ ASLA MÜMKÜN OLMAYAN SÖZLERİNE…”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kabaş’ın konuk olduğu Tele 1 yayınının ardından, sosyal medya hesabı üzerinden; “TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir” açıklamasını yapmıştı.

dasd
s%CC%A7g%CC%86o%CC%88c%CC%A7s%CC%A7o%CC%88s%CC%A7
fevevfev

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TELE 1 TV’YE DESTEK ÇAĞRISI…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!