”Tosuncuk” adliyeye sevk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen Çiftlik Bank davası sanığı “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, yaklaşık 25 saat süren sorgusunun ardından bu sabah Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Yaklaşık 3 yıldır yurt dışında kaçak olan ve kırmızı bültenle aranırken Brezilya’da teslim olarak Türkiye’ye getirilen Çiftlik Bank davasının bir numaralı sandığı Mehmet Aydın’ın 4 günlük gözaltı süresi doldu.  

SORGUSU 25 SAAT SÜRDÜ

Mehmet Aydın, hazırlık aşamasının ardından yaklaşık 25 saat boyunca sorgulandı. Mehmet Aydın’a, Türkiye’ye gelirken yanında getirdiği 300 sayfadan oluşan şirket evrakı ve müfettiş raporlarının karşılaştırmaları ile yeni suç duyuruları esas alınarak ilk etapta 60 sayfa hazırlanan, ancak verdiği cevaplara istinaden eklenen yeni sorularla 70 sayfaya çıkan soruların tamamı yöneltildi. Sorgulama sürecinde dosyaya da gizlilik kararı kondu.

Mehmet Aydın, dün gece biten sorgusunun ardından bu sabah erken saatte Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Aydın, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürülerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verecek. Aydın’ın daha sonra çıkarılacağı mahkemece tutuklanması bekleniyor.

75 BİN 260 YIL HAPİS İSTEDİ

Mehmet Aydın hakkında daha önce hazırlanan iddianamede, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapsi isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Tosuncuk” adliyeye sevk edildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!