TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE TEPKİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği’nin bugün yapılan kongresinde, bütçenin yarısından fazlasına katkı sunan CHP’li belediyeleri birlik yönetiminin dışında bıraktı. Kurucu üyelerden Dr. Hasan Akgün, sert eleştirilerde bulundu.

image 21

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) bugün yapılan olağan kongresinde, birlik başkanlığına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz seçildi. Başkan Yılmaz, koltuğu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’den devraldı.

Birliğin bütçesine en büyük ekonomik katkıyı veren CHP’li Belediyeleri temsilen birlik yönetimine kimsenin alınmaması tepki ile karşılandı.

Türkiye Belediyeler Birliği kurucu üyelerinden olan Büyükçekmece Belediyesi’nin duayen Başkanı Dr. Hasan Akgün, partizanca yaklaşım sergileyen AKP’li mevkidaşlarını sert bir dille eleştirdi.

CHP’li belediyeleri yok sayan TBB’ye tepki!

2023 yılı Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştiren Türkiye Belediyeler Birliği, bütçesinin yarısından fazlasına katkı sunan CHP’li belediyeleri birlik yönetimin dışında bıraktı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) kurucusu ve Encümen üyesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, birliğin yeni yönetimine CHP’li belediyelerin dahil edilmemesine sert tepki gösterdi. 

“Türkiye Belediyeler Birliği Ak Partili belediyeler birliği haline getirildi”

hasan akgun

TBB’nin skandal uygulaması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, birliğin bugün gerçekleşen toplantısında yeni yönetimin belirlendiğini ancak daha önce 4 encümen üyesi olan CHP’nin yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu kaydederek şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye Belediyeler Birliği’nin 2023 Mayıs ayı olağan toplantısı bugün yapıldı ve Türkiye Belediyeler Birliği Encümenine 14 Ak Partili başkan ve meclis üyeleri encümen üyesi olarak seçildi. Bunun hiç kabul edilir yanı yoktur. Çünkü Türkiye Belediyeler Birliği 1391 belediyenin hakkını korumak üzere onların eğitimine, belediyelerin gelişmesine katkı sağlayacak projeleri üretmek üzere vardır ve biz kurulduğu günden beri bu kurumu böyle yönettik. Bilinmesi gerekir ki; Türkiye Belediyeler Birliği’nin bütçesi tüm belediyelerin bütçelerinden yapılan kesintiyle, kanunla yapılıyor bu. Yapılan kesintiyle oluşur ve belediyenin bütçesi ne kadar büyükse Türkiye Belediyeler Birliği’ne o kadar fazla para verir. Dolayısıyla Türkiye’nin en büyük belediyeleri İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Adana, Antalya gibi Mersin, Hatay gibi büyük belediyeler CHP’li olduğu için, CHP’li belediyeler büyük belediyeleri oluşturuyor. Dolayısıyla CHP’li belediyelerden kesilen pay Türkiye Belediyeler Birliği’nin bütçesinin yarısıdır. Yarısına yakın bir rakamdır. Böyle olunca da harcamanın bir adalet kuralı içerisinde yapılması lazım. En azından belediyelerin sayısına göre yapılacak hesaplamayla daha önce yaptığımız bir oranlamadır bu. Belediye sayısına göre bir oranlama yapılır.  Belediyelerin sayısına göre de bu yapılacak olan hizmet veya belediyelere yapılacak olan yardım, araç, gereç, iş makinesi böyle dağıtılır.

“Türk Belediyeciliğine katkı yerine büyük zarar verecektir”

Türkiye Belediyeler Birliği’nin tutumunun son 5-6 yıldır değiştiğini savunan Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 5 yıldan bu yana özellikle Sayın Fatma Şahin’in başkan olduğu günden bu tarafa bu böyle olmamıştır. Tamamıyla Ak Partili belediyelere Cumhuriyet Halk Partili ve varsa diğer belediyeler İYİ Parti var, HDP var. Bunların hakları Ak Partili belediyelere dağıtılmıştır. Şimdi bundan sonra tümünü kendi encümen üyelerinden seçtikleri için daha rahat dağıtacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Belediyeler Birliği değil de Ak Partili Belediyeler Birliği haline getirildi. Herkes düşünsün. Bu büyük bir adaletsizliktir. 46 yıllık belediyeci olarak ve Türkiye Belediyeler Birliği kurucusu olarak bunu asla kabul etmem mümkün değil. Ne insan haklarına ne demokrasiye ne de Türk Yerel Demokrasisinin geldiği nokta itibariyle buna yakışan bir durum değildir. Bu uygulama Türk belediyeciliğine katkı yerine büyük zarar verecektir. Demokrasiye zarar verecektir. Bunu devam ettirmek istiyorlarsa o zaman CHP’li belediyeler para ödemeyecekler. CHP’li belediyelerden Türkiye Belediyeler Birliği’ne para gitmeyecek veyahut şöyle söyleyeyim. Sadece Ak Partili belediyelerin kesintileri belediyelerin vereceği paralarla bütçesini oluştursunlar. O zaman istedikleri gibi dağıtsınlar ama bizim paramızı alıp da başka belediyelere dağıtacaklarsa bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu adaletsizliği asla kabul etmiyoruz.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE TEPKİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!