VE; 90’LIK ÇINAR DEVRİLDİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor’un Kurucularından ve Divan Kurulu eski başkanlarından Nizamettin Algan hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Algan 93 yaşındaydı…

image
Trabzonspor’un Kurucu Başkanı Nizamettin Algan’dan acı haber geldi. Trabzonspor’un Kurucu Başkanı ve Eski Divan Başkanı Nizamettin Algan 93 yaşında vefat etti.

Trabzonspor Kulübü, resmi twitter sayfasından Nizamettin Algan‘ın vefat haberini kamuoyu ile paylaştı.

“Nizamettin Algan’ı kaybettik Kulübümüzün kurucu üyelerinden, eski asbaşkanımız, eski sicil ve divan kurulu başkanımız, en uzun süre görev yapan yöneticilerimizden, Trabzon sporunun çınarı Nizamettin Algan’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun.” denildi.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen de acı haberi kamuoyuna duyurdu.

Acı haberi Sürmen şu sözlerle paylaştı: “Değerli abimiz, Eski Divan Başkanımız ve kurucumuz sayın Nizamettin Algan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun Ailesinin ve camiamızın başı sağ olsun”

93 yaşında hayatını kaybeden Nizamettin Algan 1967 yılında kurulan Trabzonspor’un kurucular listesindeki 20 üyesinden biriydi. 

Nizamettin Algan’ın cenazesi; Yarın (Pazartesi) Trabzonspor Kulübü’nde saat 11:00’da düzenleneceği ve öğle vaktinde İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Maçka Yeşilyurt Köyündeki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

VİRA TRABZON HABER Ailesi olarak; Nizamettin Algan büyüğümüze Tanrı’dan rahmet, Algan ailesine ve Trabzonspor camiasına başsağlığı ve sabır dileriz….

image 20

NİZAMETTİN ALGAN

Nizamettin Algan 1930 yılında Maçka’nın (Yeşilyurt) köyünde doğmuş, ilk okulu Maçka’da, orta ve liseyi Trabzon’da bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Yüksek Okulu’ndan mezun olmuştur. İstanbul’da okurken İdmanocağı’nın efsanevi genel sekreteri Sabahattin Kundupoğlu ile tanışmış, onun cemiyetinde bulunmuş, İTÜ ile İstanbul Amatör Ligi’nde futbol oynamış, Trabzon’a dönünce de yine Kundupoğlu tarafından 1964 yılında İdmanocağı’na yönetici olarak teklif edilmiş, akabinde de 1967 yılında kurulan bordo mavili Trabzonspor’un kurucu 20 üyesinden biri olmuş bir eski hekimdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
VE; 90’LIK ÇINAR DEVRİLDİ!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!