”Suç Duyurunda Bulunacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, Ayasofya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir” diyerek Atatürk’e lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın torunu ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğlunun ‘icazet aldığı’ Ayasofya’daki törende, imam Mustafa Demirkan’ın “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” diyerek Ayasofya’yı müzeye çeviren Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumasına bir tepki de ADD Samsun Şubesinden geldi.

ADD Samsun Şubesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında 5816 Atatürk Aleyhine işlenen suçlar kanunu gereğince suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. 

ADD Samsun Şubesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Milli Mücadelenin kahramanı, Devrimlerin mimarı, Türk Milletinin onurunu, haysiyetini kurtaran, kurtarıcımız, kurucumuz, tam bağımsızlığımızın sebebi; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Devlet erkanının da bulunduğu bir toplantıda, Ayasofya Camiinde ”kafir ve zalim” diyerek alenen hakaret eden; adını anmaktan imtina ettiğimiz Mustafa Demirkan adlı şahıs hakkında;31 Mayıs 2021 Pazartesi günü Saat:14.30 da Samsun Adliyesi önünde toplanarak, suç duyurunsa bulunacağız.”

MUSTAFA DEMİRKAN KİMDİR?

Demirkıran ismi daha önce de haberlere konu olmuş ve ayrıca Demirkan, TRT DİYANET’te İmam ve Kıraat programına konuk yapılmıştı. Erdoğan’ın babaevi Rize’nin Güneysu ilçesinde doğan Demirkıran’ın İsmailağa Cemaati’nden olduğu öğrenildi. 

Erdoğan’ın aile dostu olarak bilinen Demirkıran’ın oğlunun 26 Nisan 2014’teki düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılmıştı. Demirkıran’ın oğlunun nikah şahitliğini Emine Erdoğan yapmıştı. 

d9f47509 a973 41ba ac16 3263efe8c1ec

KİMLER ORADAYDI

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalo Hmidti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafız öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Suç Duyurunda Bulunacağız”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!