GÜNDEM YİNE JAN MARİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Divan Kurulu, kamuoyunda sürekli tartışma yaratan davranışlar sergileyen ve son olarak ta “yaşasın şeriat” paylaşımı yapan tribün liderlerinden ‘Jan Mari’ lakaplı Mehmet Fındıkçı’yı disiplin kuruluna sevk ettiğini açıkladı.

image
Dün yapılan Trabzonspor Divan Kurulu kongresi’nde söz alan Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, tribün lideri Mehmet Fındıkçı’nın “Yaşasın Şeriat” içerikli paylaşımını kınadı. Fındıkçı’nın kulüp disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Trabzonspor’da Divan Başkanı Ali Sürmen, kulüp tribünlerinin liderlerinden Mehmet Fındıkçı‘nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Ali Sürmen, Divan Başkanlık Kurulu seçimi sırasında yaptığı konuşmada, Mehmet Fındıkçı‘nın daha önce de İstiklal Marşı sırasında elini cebinde görmelerinin ardından başlayan sorunları sosyal medya paylaşımıyla birleştirdi. Fındıkçı‘nın “Yaşasın şeriat” şeklindeki paylaşımının, hak anayasasına aykırı ve Türk Ceza Kanunu’na göre suç oluşturduğunu belirtti.

Sürmen, ayrıca bu paylaşımın kulübün tüzüğünün 7. maddesinde belirtilen kulüp amaçlarına aykırı bir davranış olduğunu vurguladı. Bu nedenle, kulübün tüzüğünün 58. maddesi gereğince Mehmet Fındıkçı’nın disiplin kuruluna sevk edildiğini ifade etti.

Tribün liderinin “Yaşasın şeriat” şeklindeki paylaşımının, hem hukuki açıdan hem de kulübün değerleri açısından ciddi bir sorun oluşturduğunu belirten Sürmen, bu tür davranışlara tolerans gösterilmeyeceğini ve kulüp disiplinini koruma adına gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Olay adam, Mehmet Fındıkçı

Trabzonspor taraftar grup liderlerinden Jan Mari lakaplı Mehmet Fındıkçı, sosyal medya hesabından yaptığı “Yaşasın Şeriat” paylaşımı nedeniyle Trabzonspor Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Trabzonspor’un dünya çapında ismi bilinen ve efsane kalecilerinden Belçikalı Jean Marie Pfaff’ın ismini ‘Jan Mari’ olarak kendisine lakap edinen Mehmet Fındıkçı’nın kabahat karnesi oldukça kabarık…

image 1 edited
  • Jan Mari ( Mehmet Fındıkçı ) Trabzon‘da, faaliyet gösteren ve aralarında; Siyasi Partiler, Sendikalar, çeşitli meslek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bulunduğu ve yaklaşık 8 yıl önce kurulan Emek ve Demokrasi Platformu‘nun 2022 yılı 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Trabzon Meydanı’nda yapacağı basın açıklamasını engellemek için Trabzonspor taraftar gruplarını aynı saatte Trabzon Meydanı’na çağırdı.

Bu şehir kardeşini, askerini, polisini şehit edenleri affetmez, barındırmaz.

Saat 17.00’dan itibaren Meydan’dayız. Yüreği yeten, bu bayrağa dil uzatıp rahat rahat gezebileceğini sananları bekliyoruz. SON KALE TRABZON! pic.twitter.com/HYtqHM930t— Jan Başkan (@TGJanBaskan) September 1, 2022

KAMUOYUNDA TARTIŞILAN İSİM ‘JAN MARİ’

  • Jan Mari (Mehmet Fındıkçı) 3 sezon önce, Trabzonspor’un bir maçında İstiklal Marşı okunduğu sırada ki seremonide İstiklal Marşı ruhuna yakışmayan, saygıdan uzak ve lakayt görüntüleri sosyal medya mecralarında gündem ve tepkiye neden oldu.
  • Jan Mari (Mehmet Fındıkçı) için; ‘Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin Su deposunda çalıştığı ve de işe gitmeden maaş aldığı diğer söylenenler arasında yer alıyor.’
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÜNDEM YİNE JAN MARİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!