ODA TV’DEN FLASH İDDİA! ÇARŞI-PAZAR KARIŞACAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyar dolarlık devir… Kılıçdaroğlu-Sarıgül-Keskin üçgeni… Kurultay öncesi bomba gelişme…

image 2
CHP Genel Merkezi, Odatv haberiyle sarsılacak. Bu haber ile Türkiye gündemi uzun süre meşgul olacak. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün Şişli belediye başkanlığı döneminde üzerine geçirdiği öne sürülen bazı mülklerle ilişkin, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’den flaş bir hamle geldi.

Şu an CHP Erzincan milletvekili olan Mustafa Sarıgül’ün, Şişli belediye başkanlığı görevini yürütürken aldığı bir karar çok tartışılmıştı. Sarıgül, belediye başkanı olduğu Şişli’nin, belediyeye ait çok değerli bazı mülklerini başında olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu Vakfı üzerine geçirdiği iddia edilmişti.

Milyar dolarlık devir... Kılıçdaroğlu - Sarıgül - Keskin üçgeni... Kurultay öncesi bomba gelişme... İşte belgeler - Resim : 1

Sarıgül, 2012 ve 2013 yıllarında aralarında Şişli Belediyesi eski Hizmet Binası’nın da olduğu, toplam büyüklüğü 75 bin metrekare, toplam değeri ise 500 milyon dolar olan 1 taşınmazı bedelsiz ve yine değeri 500 milyon doları bulan 8 taşınmazı ise 30 yıl süreyle 1 TL karşılığında kendi vakfına intifa ettirdi.

Milyar dolarlık devir... Kılıçdaroğlu - Sarıgül - Keskin üçgeni... Kurultay öncesi bomba gelişme... İşte belgeler - Resim : 2

MAHMEKE İNÖNÜ’YÜ HAKLI BULDU

DSP’den belediye başkanı iken bugünkü değeri 1 milyar dolar olduğu tahmin edilen taşınmazları kendi vakfına ücretsiz tahsis ettiren Sarıgül’e o dönem CHP karşı durmaya çalışmış ama Meclis’ten karar geçmesini önleyememişti. Sarıgül’ün ardından belediye başkanı olan Hayri İnönü, göreve gelir gelmez ilk iş olarak 30 Mart 2014’de, söz konusu binaların devrini yargıya taşıdı. 9 Ağustos ve 7 Haziran 2012’de binaların devriyle ilgili alınan meclis kararlarının “haksız ve hukuka aykırı olduğu ve kamu hizmeti sağlamadığı” gerekçesiyle İstanbul İdare Mahkemesi’ne gitti. Meclis kararında hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmadığı sonucuna varıldığı belirtilen mahkeme kararında, meclis kararının iptaline hükmedildi. Bunun üzerine “tapu kaydının iptali ve kiranın kalkması” için İstanbul 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül’ün arası bu olaydan sonra açılmış, İnönü, Sarıgül tarafından tehdit edildiğini öne sürmüştü. Emir Sarıgül’ün, Hayri İnönü’ye yönelik Şişli meclis oturumunda galiz küfürleri de hala sosyal medyada paylaşılan görüntüler arasında.

MUAMMER KESKİN DE HIZLI BAŞLAMIŞTI

Hayri İnönü’nün görev süresi Sarıgül’ün kendi vakfına verdiği belediye mallarını geri almaya yetmedi. 31 Mart 2019’da belediye başkanı seçilen CHP’li Muammer Keskin de, İnönü’nün devrettiği bayrağı aldı. Hatta, Şişli Belediyesi, yerel seçimler sonrası 10 Nisan 2019’daki ilk toplantısında, aleyhte çıkan Meclis kararları da CHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla iptal edildi. Zaten CHP’li belediye başkanı Muammer Keskin tüm seçim kampanyasında mülkleri yeniden Şişli halkına iade edeceklerinin sözünü vermişti.

NE DEĞİŞTİ MUAMMER BAŞKAN

Şişli Belediyesi ile Sarıgül arasındaki mahkeme süreci 10 yıldır devam ederken, sürpriz bir hamle CHP’li başkan Muammer Keskin’den geldi. 26 Ekim Perşembe günü, Şişli belediye meclis üyelerine bir yazı gönderen Keskin meclis üyelerini 31 Ekim 2023 Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Oysa, sadece birkaç gün sonra 6 Kasım günü ilçe belediyesinin olağan meclis toplantısı bulunuyor. Muammer Keskin’in alelacele olağanüstü toplantı talep etmesi sıra dışı karşılandı ve kuşku uyandırdı. Olağanüstü toplantının tek konusu da, Sarıgül’ün kendi vakfına bedelsiz verdiği 1 milyar dolarlık 9 taşınmazla ilgili süreçte, Muammer Keskin’e ‘uzlaşma’ yetkisi verilmesi.

4 KASIM CHP KURULTAYI ÖNCESİ OPERASYON MU ÇEKİLİYOR

30 Mart 2014’den beri devam eden süreç için CHP Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in alelacele Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırması bazı iddiaları da beraberinde getirdi. 6 Kasım’da olağan Şişli meclis toplantısı varken, 31 Ekim’de Mustafa Sarıgül konulu toplantı talep etmesi, 4-5 Kasım tarihlerindeki CHP Büyük Kurultayı ile ilişkilendirildi. Kurultay’da Özgür Özel’in genel başkan seçilme durumunda Mustafa Sarıgül ile CHP’nin yollarının ayrılması büyük bir olasılık ortada duruyor. Hal böyleyken ve kurultaydan sadece 1 gün sonra Şişli Meclisi’nin olağan toplantısı varken 31 Ekim tarihinde olağanüstü toplantı ve uzlaşı talep eden Muammer Keskin’in bu kritik talebi merak konusu oldu. Kulislerde Keskin’in talimatı genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığına dair iddialar da var.

Milyar dolarlık devir... Kılıçdaroğlu - Sarıgül - Keskin üçgeni... Kurultay öncesi bomba gelişme... İşte belgeler - Resim : 3

Kaynak: Odatv.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ODA TV’DEN FLASH İDDİA! ÇARŞI-PAZAR KARIŞACAK!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!