ALİ ERBAŞ-VOLKAN KONAK KAPIŞMASI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendisini eleştiren sanatçı Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu.

image

Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın son zamanlarda yaptığı hutbe ve fetvalar toplumda sürekli bir tartışma ile gündem yaratmaya ve kafa karıştırmaya devam ediyor. Ali Erbaş‘ın başında bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kez başka bir olay ile yine kamuoyu gündemini meşgul etmeye devam ediyor…

Yılbaşı öncesi hazırladığı Cuma Hutbesinde Yılbaşı ve yılbaşı eğlenceleri hakkında eleştirilerde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın bu çıkışına Trabzonlu ünlü Sanatçı Volkan Konak, tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden kendine özgü tarzıyla ironi yaparak paylaşımda bulunan ve vatandaştan toplanan vergilerle ödenen memur maaşlarına ironi yaparak atıfta bulunan Volkan Konak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurunda bulundu.

Yaşanan gelişmeler üzerine ünlü şarkıcı Volkan Konak, peşi sıra paylaşımlar yaparak, duruma tepki gösterdi.

İŞTE YAŞANAN GELİŞMELER

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yılbaşından iki gün önce yayınladığı Cuma Hutbesinde:

Dinimizde ve kültürümüzde yer almayan yılbaşı eğlenceleri, Noel baba figür ve kıyafetleri, çam ağacı süslemeleri gibi yanlış tutum ve davranışlardan uzak duralım. Kötülüklerin anası olan alkol, ocakları söndüren kumar, umutları tüketen şans oyunları ve piyango gibi haramlarla sağlığımızı, zamanımızı ve kazancımızı heba etmeyelim.

şeklindeki ifadelerine eleştirilerde bulunduğu öğrenilen ünlü sanatçı Volkan Konak, yılbaşı akşamı kişisel sosyal medya hesabından “Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum” şeklinde ironi içeren ifadelerle, eleştirilerde bulundu.

image 1

Diyanet İşleri Başkanı dahil tüm memurların maaşının vatandaştan toplanan vergilerle ödendiği gerçeğine atıfta bulunan ve ironi yapan Karadenizli Sanatçı Volkan Konak hakkında; Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanları Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet‘ten yapılan açıklamada, Konak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş‘ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi.

Ünlü şarkıcının paylaştığı metnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10’uncu maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı, tahkir edici, sert ve incitici mahiyette İslam dinini ve İslam dinine inananları aşağılayan, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaretlerde bulunulduğunun gayet açık olduğu iddia edildi.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA”

Konak’ın söylediği sözlerin “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını oluşturduğu bildirilen açıklamada, “Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

VOLKAN KONAK, YAŞANAN GELİŞMELERE TEPKİ GÖSTERDİ

Volkan Konak, yaptığı paylaşıma cemaat ve tarikat mensuplarından gelen tepkiler üzerine ise kutsal işler ve sanat işlerinin aynı olmadığını söyleyerek; “Sevgili dostlar; okuduğunu anlamayanlarla muhatap olmayın. Kutsal değerler ücretsiz icra edilir. Sanat ve müzik ise telifleri olan işlerdir. Ayrıca eğlence ve turizm sektöründeki emekçilerin, ekmeğinin üzerine basılmasına izin vermem. Sevgi ve ışıkla kalın asil insanlar” yazdı…

image 2

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu hakkında da ki gelişmeler üzerine tepkisini ortaya koyan Volkan Konak, “Herkes haddini bilecek. Benim ülkem, kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, Onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun.” yazdı.

image 3
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ALİ ERBAŞ-VOLKAN KONAK KAPIŞMASI!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!