CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, üniversite öğrencilerinin yurt ve kredi sorunlarını Ziraat Bankası ile ilgili “750 milyon dolarlık kredi” tartışması ile birlikte değerlendirdi.
Gökçen, “Gençler devlete çok mu büyük bir yük? 750 milyon dolarların kamu bankalarından nerelere gittiğine bakarsanız, kimlerin hepimizin sırtına bir yük olduğunu görürsünüz” dedi.
CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, üniversite öğrencisi gençlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Milyonlarca üniversitesi öğrencisi gencin işsizlik kaygısı yaşadığına dikkat çeken Gökçen, “Diğer yandan hayata borçlu başlayan bir mezun olmanın korkusuyla normal bir hayat süremiyor. Parasız olması gereken eğitim, bugün ekonomik buhranda ortalama bir ailenin karşılayamayacağı kadar pahalı hale gelmiş durumda. Öğrenciye ve mezun işsize el uzatması gereken devlet, sosyal devletliğini unutmuş, gençleri hiç görmez halde” dedi.
“GENÇLER, DEVLETE ÇOK MU BÜYÜK BİR YÜK?”
Her öğrenciye yurt imkanı sağlanmamasına da değinen Gökçen, “İhtiyaç duyan tüm öğrencilere yurt sağlanması, öğrencilerin güvenilir devlet kurumlarında ikamet etmesi çok mu zor? Maddi sorun yaşayan öğrenciyi borçlandırmamak çok mu imkansız? Gençler, devlete çok mu büyük bir yük?” diye sordu.
“BİZ GENÇLER, SİZE MAHKUM OLMADIĞIMIZI BİLİYORUZ”
Demirören Medya için Ziraat Bankası tarafından verilen 750 milyon dolarlık krediyi işaret eden Gökçen’in açıklaması şöyle:
“750 milyon doların kamu bankalarından nerelere gittiğine bakarsanız kimlerin hepimizin sırtına bir yük olduğunu görürsünüz. Gücü öğrenciye yeten, yeni mezun işsiz gencin hesaplarına bir günde bloke koymayı bilenler yeraltı dünyasından bize seslenirken biz gençler size mahkum olmadığımızı biliyoruz.
“BU PİSLİĞİ ANCAK GENÇLİK TEMİZLER”
Yeraltı dünyasına mahkum değiliz. Gençlerin insanca yaşadığı, insanca eğitim aldığı, kurumların şeffaf ve hukuk devletinin hakim olduğu bir Türkiye bize anlattığınız gibi hayal değil. Boğazına kadar pisliğe batmış olanların siyasi tercihlerinin sorumlusu biz değiliz. Bu kirli düzene mahkum değiliz. Başka türlüsü mümkün ve bilin ki bu pisliği ancak gençlik temizler.”