AKP’DEN İSTANBUL’A ENGEL VE YASAK!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), ulaşımda ücret artışıyla ilgili olarak toplandı. İBB’nin toplu taşıma zam teklifi UKOME tarafından reddedildi.AKP ve AKP’nin UKOME’ye atadığı bürokratlar zam talebine karşı direnişleri İBB’yi çalıştırmamak olarak yorumlanıyor.

UKOME 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu taşıma ücretlerine ek zammı gündemine aldı.

Ulaşım esnafı artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zam isterken konuya ilişkin konuşan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, ”Petrol varil fiyatları yükseldi. Biz ulaşım sektörü olarak bu durumdan etkilendik. 24 Aralık’ta 11 lira olan motorin 20 lirayı geçti. Akaryakıta yüzde 100 zam geldi. Yedek parça ve işçiliğe yüzde 100 zam geldi. Biz mağduruz zam istiyoruz. Topladığımız ücretin yüzde 60-70’ni akaryakıta veriyor. Emekçi şoför arkadaşlarımız geçinemez noktaya geldi’‘ dedi.

”BURDAN LÜTFEN ZAM ÇIKMASI LAZIM”

Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, ”Öğrenci yaşını mutlaka sınırlamamz lazım. Şu oranlar konusunda ne olursunuz anlaşın. Biz ortada kaldık. Burdan lütfen zam çıkması lazım” dedi.

TEKLİF REDDEDİLDİ

İBB tarafından toplu ulaşıma yüzde 50 zammın teklif edildiği UKOME toplantısında zam teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

İstanbul’da toplu ulaşıma zam teklifinde flaş gelişme

İstanbul’da ulaşıma zam teklifi UKOME’de reddedildi. İBB, akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar ve maliyetler nedeniyle toplu ulaşımda yüzde 50, servis ücretlerinde yüzde 40 zam talebinde bulunmuştu. Bürokratlar ret oyu verdi.

UKOME

TEKLİF REDDEDİLDİ

İBB tarafından toplu ulaşıma yüzde 50 zammın teklif edildiği UKOME toplantısında zam teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

“TEKERLEKLER DÖNMÜYOR”

UKOME toplantısı öncesi İBB yetkilileri yine ulaşım esnafıyla bir araya gelmişti. Esnaf, akaryakıta her gün zam geldiği için toplu ulaşımda tekerleklerin durma noktasına geldiğini vurgulamıştı.

Toplantıda esnafın yanında olduklarını belirten İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan şöyle konuşmuştu:

“İki hafta önce bir zam talebiyle bir araya gelmiştik. Ancak UKOME’de reddedildi. Tekrar bir araya geldik bugün, konuştuk esnafımızla beraber. Esnafımızın söylediği şekliyle yüzde 50 civarında bir ücret artışının yapılması gerektiği, yoksa ulaşım sisteminin maalesef hem esnaf tarafında hem İBB işletmeleri tarafında devam etmesinin mümkün olmadığı üzerinde konuşuldu. Biz bu hesaplamayı akaryakıt artışını, asgari ücreti, enflasyonu yansıtarak bir hesaplama yöntemiyle belirliyoruz. Bu hesaplama yöntemiyle şu anda yüzde 57 civarında bir ücret artışına ihtiyaç var.”

AKP İSTABUL’DA BÜROKRATLAR ELİYLE KAOS MU PLANLIYOR?

İstanbul’da, özel halk şoförler, dolmuşlar ve servisçilerin kontak kapatması durumunda büyük bir kaos yaşanacağı belirtiliyor.  Esnaf ise tekerleklerin artık dönmediğini, evlerine ekmek götüremediklerini dile getiriyor. AKP ve AKP’nin UKOME’ye atadığı bürokratlar zam talebine karşı direniyor.Amaç İBB’yi çalıştırmamak olarak yorumlanıyor.

“BATIRMAYA YÖNELİK İMZA ATANLARI KINIYORUM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu UKOME’deki ret kararına ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’DEN İSTANBUL’A ENGEL VE YASAK!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!