TEĞMEN ÇELEBİ ÇOK ÇELEBİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zehir zemberek açıklamalarıyla CHP’den istifa ederek Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin yeni durağının AKP olduğu ortaya çıktı.

CELEBI.jpg1 edited
CHP ve Memleket Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’ye katılma kararı verdi. Çelebi, geçen hafta AK Parti Grup Başkanvekilinin de olduğu bir heyetle görüştüğü iddia edilen Çelebi, AK Parti’ye katılmaya karar verdi. Davetin AK Parti’den mi geldiği ya da Çelebi’nin mi katılmak için başvurduğu ise netleşmedi.

Ancak halktv.com.tr’ye konuşan AK Partili yetkili, Çelebi ile görüştüklerini ve katılmaya karar verdiğini doğruladı. AK Partili yetkili, ‘değişenin Çelebi’nin görüşleri değil, CHP’nin politik çizgisi olduğunu’ ileri sürdü. Aynı yetkili Çelebi’nin ‘Atatürkçü ve milliyetçi görüşlerini paylaştıklarını’ söyledi. Çelebi’nin AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılacağı öğrenildi.

CELEBI
AKP’ye katılacağı kesinleşen Teğmen Çelebi, AKP’ye daha geçmeden ‘AKP ağzıyla’ açıklamalar yapmaya başladı. İlk açıklamasında “FETÖ, PKK” vurgusu yapan Çelebi’nin AKP’ye geçiş hamlesinden hemen önce eski tweetlerini sildiği ortaya çıktı. 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’a ve Gezi’ye ilişkin övgü dolu tweetlerini silen Çelebi, yanıtlarını ise silmeyi unuttu.

CHP’den istifa ettikten sonra Memleket Partisi’ne katılan ve sonra buradan da istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağını doğrulayan İsmail Saymaz’ın haberinin ardından Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Çelebi, “PKK- FETÖ hesaplarının kudurması hayra alamet! Dostların nezaket içindeki eleştirileri baştacı. Durum Egemenlik Mücadelesidir zamanla anlaşılacak” dedi.

Teğmen Çelebi geçmişini sildi

AKP’ye katılacağı kesinleşen Mehmet Ali Çelebi, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ardından attığı tweetini sildi. Çelebi, Berkin Elvan’ın cenazesine de katılmıştı.

‘Nerede duracağımı daha net gördüm’

Mehmet Ali Çelebi, 6 Eylül 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nin sorularını yanıtlamıştı. İpek İzci’nin Tutuklanmanızdan bu yana bakış açınızda neler değişti?‘ sorusuna Çelebi şu yanıtı vermişti:

Hasdal’da bütün o kitap okumalar ve mahkeme sürecinden çok şey öğrendim. Duruşum değişmedi ama fikirlerim gelişti. Tüm siyasi davalarda aynı şeylerin yapıldığının farkına vardım. Poyrazköy, Askeri Casusluk, ODA TV davaları gibi KCK davalarının da adaletle ilgisi olmadığını anladım. Geçmişi de yeniden tartan ve hataları açıkça ifade eden eleştirel bir konuma evrildim. Ayrım yapmadan daha halkçı ve hümanist bir açıdan bakıyorum artık. Berkin’in cenazesine katıldım mesela. Nerede duracağımı daha net gördüm. Ben buna devrimci Anadolu Kültürü diyebilirim. Halkın bağrında, ezilenin yanındayım.

‘Komün yaşamı merak ettim’

Abimin evi oradaydı. Gittim, gördüm. Ümit veren bir durumdu. 13 yaşından beri askerim, asker olarak yetiştirildim. Ekolojik, feminist, özgürlükçü devrimcilerle, yeni nesille ilk kez tanıştım. Komün yaşamını merak ettim. Yaşam hakkına müdahaleye izin vermeyen bir direniş gördüm.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEĞMEN ÇELEBİ ÇOK ÇELEBİ!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!