Ermenistan Gence’ye Saldırdı, Ölü ve Yaralılar Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmaların 7’nci gününde Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın Gence kentine saldırdığı belirtildi.

Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olarak bilinen Gence’ye saldırı düzenlendiğini açıklayan Bakanlık, Ermeni ordusunun füzelerle şehir merkezinde ölü ve yaralılara sebep olduğu bildirildi. Geçtiğimiz hafta Pazar günü Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan gerginliğin ilk haftası tamamlanırken, çatışmaların 7’nci gününde Gence’ye saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. 4 sivil ise yaralandı.

Bakü’nün ardından Azerbaycan’ın en yoğun ikinci kenti olan Gence’nin Ermenistan tarafından bombalandığı açıklanırken, füze ve top atışlarının kent merkezinde yerleşimin olduğu yerleri hedef aldığının altı çizildi.

Aliyev’den Sert Açıklamalar

Ermenistan’ın saldırısının ardından Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, kameraların karşısına geçerek çok sert açıklamalarda bulundu. Aliyev, “Ermeni askeri hedeflerini yok edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Harutyunyan’dan Olay Sözler

Dağlık Karabağ bölgesinin lideri Arayik Harutyunyan ise, Gence’ye düzenlenen saldırı ile ilgili olarak flaş bir açıklama yaparak, Gence’ye saldırı emrini kendisinin verdiğini söyledi. Harutyunyan, “Düşman bundan gerekli dersleri almazsa güçlü ve orantılı saldırılara devam edeceğiz. Azerbaycan, geç olmadan durmalı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ermenistan Gence’ye Saldırdı, Ölü ve Yaralılar Var

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!