Adana Arena Gazetesinden ‘Elmalı Davası’na tam sayfa tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuoyunda “Elmalı davası” olarak bilinen, Antalya’nın Finike ilçesinde iki kardeşin cinsel istismara uğramasını protesto eden Adana Arena Gazetesi, sayfanın her yerine “Bu ülkede 2 çocuk taciz edilişini resimlerle anlattı” cümlelerinin yazıldığı bir tasarımla yayınlandı. Gazetenin ilk sayfasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kız çocuğuyla el ele olan fotoğrafı ve “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözüne de yer verildi.

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.’nin (10), resim ve mektupla yaptıkları anlatımla cinsel istismara maruz kaldıkları ortaya çıktı. Babaannenin şikayeti üzerine ilk aşamada tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A.’nın yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nce daha sonra tahliye edilmeleri ülke genelinde tepkiye yol açtı.

“KİRLİ ELLERİNİZİ ÇOCUKLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN”

Adana’da aylık olarak yayınlanan ‘Adana Arena Gazetesi’ de farklı bir tasarımla ilk sayfasını yaparak çocuk istismarına tepkisini ifade etti.

Gazeteci Hüseyin Sungur, imtiyaz sahibi olduğu gazetesinde kendi elleriyle hazırladığı ilk sayfada siyah zemin üzerine 40 satırdan oluşan “Bu ülkede 2 çocuk taciz edilişini resimlerle anlattı” cümlesine yer verdi. Sungur, kısa bir köşe yazısı da bulunan sayfa düzenlemesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır”, “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözleri ile Atatürk’ün bir kız çocuğuyla el ele olan fotoğrafını kullandı.

“Kirli ellerinizi bu ülkenin geleceği olan masum çocuklarımızın üzerinden çekin” diye haykıran Sungur, köşesinde ise şu satırlara yer verdi:

“Bu ülkede arsızlık, namussuzluk, hırsızlık, şerefsizlik almış başını gidiyor. Çocuğa taciz, hayvanlara taciz ve eziyet hız kesmiyor. Bu ülkede 2 çocuk hayallerini değil nasıl taciz edildiğini resmetti. Bu ülkede milletvekili dokunulmazlığından önce çocukların dokunulmazlığı olmalı. Eğer bu ülkede 2 çocuk hayallerini değil, taciz edilişini resmediyorsa, toprak utandı, su utandı ama insanoğlu yaptıklarından utanmadı. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ diye çok doğru bir söz söylemiş. Bu sözün üstüne başka söz söylenmez.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana Arena Gazetesinden ‘Elmalı Davası’na tam sayfa tepki

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!