ADD Samsun Şubesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADD Samsun Şube Başkanı Özkefeli: ” 19 Mayıs SAMSUN’DUR. Samsun 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs sadece Atatürk’ün değil Türk milletinin doğum günüdür”

ADD Samsun Şubesi 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kent meydanında coşkuyla kutladı. ADD Samsun Şubesi, CHP Partisi İl, İlçe, Kadı ve Gençlik kolları, Atakum Belediye Başkanı Sayın Cemil Deveci, CHP Samsun Milletvekili Sayın Kemal Zeybek ve bir çok demokratik kitle örgütünün katıldığı törende Atatürk Anıtında Çelenk sunumu gerçekleştirildi.

ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ise günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Özkefeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

OYKX7860

”19 Mayıs; Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümü, tüm Ulusumuza Kutlu olsun!

19 Mayıs 1919, Türk Tarihi’nin dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü Samsun’a çıkış gerekçeleri, bugün de ulus olarak yaşadığımız sorunlardan kurtuluş stratejimiz olmalıdır.

19 Mayıs tarihi sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak bastığı tarih değildir.

19 Mayıs sokaklarında İngiliz askerlerinin, köylerinde Pontus çetelerinin terör estirildiği şehrimizin namusunun kurtarıldığı tarihtir.

19 Mayıs 1919 tarihi; 9 Eylül 1922 de Yunan işgalcilerini denize dökmek üzere yola çıkacak milli ordumuzun meydana getirildiği tarihtir.

19 Mayıs on milyonluk hasta, yorgun ve fakir halkın çöktüğü yerden kalktığı tarihtir.

19 Mayıs tarihi bir halkın kendi kaderini tayin etmek üzere işgalcilere, emperyalistlere, mandacılara, saltanata, din bezirgânlarına, azgın bozguncu çetelere, açlığa, cehalete kapitülasyonlara karşı tam bağımsızlık mücadelesinin adıdır.

19 Mayıs halka dayanan, mali imkânlarının bile halkça karşılandığı milli mücadelemizin tarihidir. Türk olmanın şuuruna erişecek bir milletin dirilişidir. . Bu tarih, yalnız Türk Ulusunun değil dünyadaki tüm emperyalist güçlere karşı mücadele eden mazlum ulusların direnişinin tarihi ve ışığıdır.

19 Mayıs; bir milletin esarete direnişinin, özgürlüğe koşuşunun, medeniyete erişmesinin, demokrasi ve cumhuriyet ile tanışmasının önemli başlangıç noktasıdır ve yanan ilk meşaledir.

19 Mayıs SAMSUN’DUR. Samsun 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs sadece Atatürk’ün değil Türk milletinin doğum günüdür.

19 Mayıs ve Samsun kurtuluştur. 19 Mayıs ve Samsun bir umuttur, 19 Mayıs ve Samsun yeniden doğuştur. 19 Mayıs ve Samsun tek adamın değil, milletin egemenliğidir, Milletin kendi kaderini belirlemesidir.

Samsun şehri denizden çok şey almıştır ama en önemlisi bir Kahramanı, Ülkesinin makûs talihini değiştirecek bir Lideri aldı. Biz Samsunlular kurtaran Şehir olmanın 102. yılda onuru ve gururu içerisindeyiz.

Ülkemiz bugün yeniden, 102 yıl önce kıyısından döndüğümüz uçuruma hızla sürüklenmektedir. O gün ulusça tarihin çöplüğüne attığımız emperyalist planlar, bugün işbirlikçileri eliyle yine sahnededir.

İşte bu şartlar altında, 102 yıldır unutmadığımız söz, yeniden ete kemiğe bürünecek ve “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır.” 

Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının tek yolu, bir an önce demokratik parlamenter rejime dönülmesidir. Bu hepimiz için yaşamsal bir zorunluluktur. Her bir yurtseverin hak ve demokrasi mücadelesine katılması, tek adam rejiminden kurtulma doğrultusunda çaba harcaması yurttaşlık sorumluluğu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı Şehitleri’ne borcudur.

Türk Ulusu’nun yüreğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ateşlediği, Bağımsızlık ve Özgürlük Meşalesi; Ulusumuzun, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de tek ve en güçlü aydınlatıcısıdır. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. Yıl dönümünde de, bu meşalenin aydınlığında atılan her adımdan ilk günkü kadar mutluyuz, gururluyuz.

Ulusça her türlü engellemeye rağmen daha nice yıllar ve yüzyıllar, Onu anacak, izleyecek, anlatacak ve ilkelerini savunacağız. Çağdaş uygarlık düzeyine Onun fikirleri ile erişeceğiz.

Bu cumhuriyet gençlere emanet edilmiştir ve Atatürk önderliğinde kurulmuş bu Cumhuriyetin nimetlerinden faydalananların saltanatlarına bırakılamaz.

Bizleri özgürlük ve egemenliğimize kavuşturan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, minnetlerimizi sunuyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ADD Samsun Şubesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutladı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!