AHMET AĞAOĞLU,AÇIKLAMALARDA BULUNDU…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MHK’nın 13 hakemle ilgili verdiği radikal kararı ve yayın ihalesi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

image 9

Fanatik Gazetesi‘ne açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kurulun toplantısının ardından açıklamada bulundu. Ağaoğlu, MHK’nın 12 hakem için aldığı kararı da değerlendirdi. Yayın ihalesi konusunda da değerlendirmede bulunan Ahmet AğaoğluAnadolu futbolu yoksa Türk futbolu yoktur’ ifadelerini kullandı. İşte Ahmet Ağaoğlu’nun sözleri…

“ZAMANLAMA AÇISINDAN UYGUN DEĞİL”

“Bugünkü toplantının iki ana gündem maddesi vardı. Bir tanesi MHK’nin kararı, o karar konuşuldu. Kulüp başkanlarımız, 8 başkan fiilen, 8 başkan da online olarak katıldı. Barcelona’ya iner inmez Burak Başkan da iştirak ettiler. Toplantıda olmayan kulüplerimiz Konyaspor ve Alanyaspor’du.

Görüş ayrılıkları olmasına rağmen genellikle başkanlarımız MHK’nin aldığı kararın zamanlamasıyla alakalı olarak endişelerini dile getirdiler. Bu konuda hemen hemen her kulübümüz hemfikirdi. Şekil olarak da tabii ki detaylı olarak hangi kriterler göz önünde bulundurularak hakemlerle yol ayrımına gelindiği konusunda kulüp başkanlarımızın kafasında ciddi soru işaretleri ve endişeleri olduğunu ifade edebilirim. Burası Kulüpler Birliği’yse her kulübün, her başkanın farklı görüşlerinin olması da doğal. Üzerinde görüş ve fikir birliğine vardığımız konu; zamanlama açısından uygun olmadığı yönünde görüş ifade ettiler. Bazı başkanlarımız da şekil olarak hangi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu konusunda görüş belirttiler.”

“EN FAZLA TRABZON SIKINTI YAŞADI”

“Eğer kamuoyundaki tartışmaların üzerinden gidecek olursak bu uygulamada en fazla sıkıntıyı yaşayan kulüp Trabzonspor Kulübü’dür. Bu uygulama keşke devre arasında olsaydı, yetişmiyorsa sezon sonunda yapılması çok daha doğru ve uygun olurdu.”

“O KARARI VERİP SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMAK…”

“MHK’nin almış olduğu, TFF’nin onayladığı ve yürürlüğe koyduğu bir karardır. 10 haftalık sürecin nasıl geçeceği konusunda insanların kafasında ciddi soru işaretleri var. Bugünkü konuşmada teminatı veren MHK Başkanı’ydı. Bu kararı veren kurum, aynı zamanda bu kararın ve ileriye dönük olarak işleyişin sorumluluğunu üzerine almıştır. O kararı verip, sorumluluğu üzerine alan insanları da neden böyle bir karar aldınız diye eleştirmek de doğru ve sağlıklı bir bakış açısı olmaz. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun açıklamaları için, “Yanılmıyorsam bugün yaptığı açıklamada; “8 binin üzerinde bir kadromuz ve 6 bin civarında bir hakem kadromuz var” dedi. Böylesine geniş bir rakama sahip oldukları yerde en ince detayına, ayrıntısına kadar hesaplayarak böyle bir kararı almışlardır diye düşünüyorum.”

Ahmet Agaoglu edited

”SIKINTIMIZ SİSTEMLE”

“TFF ve MHK ile Kulüpler Birliği’nin oluşturduğu MHK Çalışma Grubu… Açık ve net olarak ifade etmiştik daha önce. Bizim sıkıntımız isimlerle değil, sistemle. Sistemin çağdaş, şeffaf olmadığı ve sistemden kaynaklanan sıkıntıların yansıdığı bir süreç yaşadığımızı, sistemdeki sıkıntıları çözmediğimiz takdirde olmaz. 20 yılda 13 MHK değişmiş, biz hala aynı sıkıntıları konuşuyoruz. David Elleray’nin danışman olarak atanmasından sonra bütün çalışmalarımız sistemdeki sıkıntılar üzerindeydi. Atamalar, terfiler, hakem değişiklikleriyle alakalı olarak… Kulüplerimizin ne bir dahli vardır ne de bir önerisi olmuştur. Bizim çalışmalarımız sistemle alakalıydı. Son dönemde gelişen olaylar ortak çalışma grubunun bilgisi dışında ortaya çıkmıştır.”

“YÜZDE 80’E VARAN GELİR KAYBI”

“3 sene geriye gidelim. 3 sene önce Süper Lig kulüplerine 3 puan karşılığında naklen yayından 800 bin euro geliyordu. Süreç içerisinde tamamen TL’ye dönüş ve talep edilen indirimlerle bugün itibariyle gelinen noktada 3 puan karşılığında alınan para 180 bin Euro. 3 senede kulüplerimiz yüzde 80’e varan bir gelir kaybına uğramış durumdalar. 4 büyük kulüp ve bazı şirket kulüpleri haricinde Anadolu kulüplerimizin gelirlerinin yüzde 80, 90’ı yayın gelirlerinden oluşuyor. İsim vermekten çekinmeyeceğim. Gelir gider dengesini en iyi muhafaza eden, en disiplinli finansal ve ekonomik politika izleyen Sivasspor, bugün 100 milyon TL’ye varan bir bütçe açığıyla karşı karşıya.”

“ANADOLU FUTBOLU 4’TEN BÜYÜKTÜR”

“4 sene önce 550 milyon dolar diye ifade edilen gelir, bugün itibariyle 2 milyar 675 milyon TL, yanılmıyorsam 150 milyon dolar. Döviz cinsinden değerlendirirsek, 400 milyona yakın bir gelir kaybı söz konusu. Anadolu kulüplerimizin tamamının gelirlerinin yüzde 80, 90’ı yayın gelirlerinden oluşuyor. Maalesef bu kulüplerimizin tamamı naklen yayın gelirlerini 2 yıllık, 3 yıllık, 4 yıllık hatta 5 yıllık süreyle bankalara temlik ederek kredi kullandı. O geliri sabit görerek bunu yaptılar kulüplerimiz. Anadolu futbolu yoksa Türk futbolu yoktur. Anadolu futbolu 4’ten büyüktür. Anadolu futbolu çöküntüye uğradığı anda ülke futbolu çöker.”

“DURUM ÇOK KARMAŞIK DEĞİL”

“Anadolu takımlarının gelir kaybı, 3 sene sonra bugün yayıncı kuruluş tarafından algılanmış durumda. Bununla ilgili olarak da dün akşam bir bildiri yayınladılar. Şu kadar para verdik ama ihale bize verilmediği için büyük finansal açmazın içerisine gireceksiniz şeklinde bir açıklamaydı. İhalelere yatkın bir insan olmadığımdan dolayı ihale süreci devam ettiği için belirleyici ifadeler kullanmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Ancak durum çok karmaşık değil, çok açık da değil. Çözülmeyecek gibi de değil.”

“SAVAŞIN PATLAK VERMESİ BÜYÜK ŞANSSIZLIK”

“Ekonominin bu kadar stabil olmadığı bir süreçte ihale tarihinin gelmesi, bu süreç devam ederken kuzeyde bir savaşın patlak vermiş olması büyük şanssızlık. İnşallah en kısa süre içerisinde kulüplerin menfaatine olacak bir neticeyle sonuçlandırırız diye temenni ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AHMET AĞAOĞLU,AÇIKLAMALARDA BULUNDU…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!