ARAP SEVİCİLERİNDEN MANİDAR ÇAĞRI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktidara yakın bir grup gazeteci, sözde ırkçılıkla mücadele adı altında Arap dünyasına yönelik “Tek millet” mesajı verdiği video kamuoyunda tepki çekti.

İktidara yakın gazetecilerin Arap dünyasına yaptığı çağrı tepki çekti
İktidara yakın bir grup gazeteci ırkçılıkla mücadele adı altında Arap dünyasına yönelik “Tek millet” mesajı verdiği video tepki çekti. Videoyu sosyal medya hesabından yayınlayan “Gerçek Hayat” adlı derginin 2011 yılında terörist elebaşı Fethullah Gülen’i “Vatan size hasret” yazılı başlığıyla kapağa taşıdığı ortaya çıktı.

“Gerçek Hayat” isimli dini içerikli derginin sosyal medya hesabından yayınladığı bir video tepki çekti. Videoda AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteciler ırkçılıkla mücadele adı altında Arap dünyasına Ümmetçilik çağrısı yaparak tek millet mesajı verdi.

ÜMMETÇİLİK ÇAĞRISI YAPILDI

Türkçe ve Arapça konuşan gazetecilerin videoda, “Biz Türküz, Kürdüz, Arapız, Gürcüyüz ve diğerleriyiz. Hepimiz aynı milletin parçalarıyız” dediği görüldü.

15 gazeteci videoda şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletinden yeryüzündeki bütün Müslümanlara selam olsun. Bu çağrıya kulak verin. İman edenler bir bedendir ve bu bedeni bölmek istiyorlar. Her toplumun içinde iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlar da vardır. Son günlerde Türk olduğunu iddia eden bazı şahıslar ülkemizde ırkçılık tohumları ekiyor. Bu tehlikenin farkındayız ve Türk gazetecileri olarak bu çağrıyı yapma gereği duyduk. 100 yıl önce yaptıkları gibi bugün de Müslümanların arasına fitne sokmaya çalışıyorlar. Biz Türkler tarihin her devrinde misafirperverliğiyle ile anılmış ve Müslümanları bağrına basmış bir milletiz. Türk olduğunu iddia ederek ırkçılık yapanların Türk milletinin değerleriyle uzaktan yakından alakası yok. Azınlık bir grubun yaptığı bu ırkçı saldırılar, Türk milletini temsil etmiyor. Hiçbirimiz ırkçılığı kabul edemeyiz. Irkçılık İslam’da yasaktır. Biz hep birlikte bir halkız, Türküz, Kürdüz, Arabız, Gürcüyüz ve diğerleriyiz. Hepimiz aynı milletin birer parçalarıyız. Ten rengimiz farklı olsa da kalplerimiz renksizdir. Irkçılık insanlığın ilerlemesini engelleyen bir hastalıktır. Biz Müslümanlar ezelden ebede dek kardeşiz ve öyle kalacağız. Biz tek milletiz.”

image e1695496315131

FETÖ’YE ÖVGÜLER YAĞDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan “Gerçek Hayat” isimli derginin 18 Temmuz 2011 sayısında FETÖ’ye övgü yağdırdığı ortaya çıktı.

“Vatan size hasret” manşeti atılan ve terörist elebaşı Fetullah Gülen’in fotoğrafının kullanıldığı dergi kapağında, “Fetullah Gülen başta olmak üzere adı konulmamış bir sürgün yaşıyor. Türkiye sürgündeki değerlerinin Esat Coşan ve Ahmet Kaya gibi vatana hasret vefat etmesini istemiyor. Kemal Burkay dönüyor ya diğerleri…” ifadeleri yer aldı.

Dergi kapağında dikkat çeken bir diğer detay ise”16 Temmuz günlükleriyle bir direnişin şanlı hikayesi…” başlıklı yazı oldu.

TEPKİ YAĞDI

FETÖ’ye övgü yağdıran ve Arap dünyasına ümmetçilik çağrısı yapan Gerçek Hayat dergisine sosyal medyadan tepki yağdı. Tepkilerden bazıları şöyle:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Zafer Partisi’ne saldırı merkezi FETÖ’ye ‘Vatan sana hasret’ mesajı yayınlamış. Kim Atatürk’e düşman ise bilin ki Türk’e düşmandır.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt: Biz Türk milletiyiz. Arap Sevicileri! Uygur Türk’lerine zulüm yapan Çin için tek söz ettiniz mi? Her milletten oldunuz, bir tek Türk olamadınız. Yazıklar olsun.

CHP’li Gürsel Tekin: Bizim bir millet olduğumuzu bir biz mi biliyoruz? Bizim vatandaşımız Suudi Arabistan’a vizeyle gidiyor. Suudi Arabistan’a gitmeye kalkan Etiyopyalılar yolda vuruluyor, Afganlar ülkeye sokulmuyor. Biz bir millet değiliz. Bu ülkenin insanları da ne Suudi Kralının tebaası, ne bilmem ne emirinin kulunun. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tek millettir. Bu ülkede bizim. Parasını basanın, kafasına esenin dünyanın öte yakasından kalkıp basacağı paspas değil.

İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç: “Irkçı video! Bu iğrenç videodaki kişilerden Esra Elönü, ‘Asla Türk’üm demem, Türk değilim!’ Yasin Aktay;  ‘Türk diye bir millet yoktur.’ şeklinde açıklama yapmışlardı geçmişte… Ey Türk! varlığına kastedenleri sakın unutma!”

Videoda Arap dünyasına seslenen gazetecilerin isimleri ise şu şekilde;

Öznur Sirene, Turan Kışlakçı, Özlem Doğan, Kemal Özer, Hikmet Genç, Taha Hüseyin Karagöz, Yakup Köse, İsmail Halis, Hacı Yakışıklı, Tacettin Kutay, Yusuf Alabarda, Yasin Aktay, Baki Yaya, Ahmet Yusuf ve Ürdünlü gazeteci Nidal Siyam.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
ARAP SEVİCİLERİNDEN MANİDAR ÇAĞRI!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!