“BU YOL DEĞİL,TRABZON’A YAPILAN BİR İHANETTİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kanuni Bulvarı Projesi inşaatında devasa viyadüklerin dikildiği Ortahisar İlçesinin Yenicuma Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallelinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

yenicuma viyaduk2 1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kanuni Bulvarı Projesi inşaatında devasa viyadüklerin dikildiği Ortahisar İlçesinin Yenicuma Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallelinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, ‘şehrin silüetinin ve tarihi dokusunun’ mahvedildiğini söyledi.

CHP’Lİ KAYA: “UCUBE VİYADÜKLER VE UÇAN YOLLA TRABZON’UMUZUN SİLÜETİNİ MAHVETTİLER”

Beraberinde CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve parti yöneticileriyle beraber Yenicuma Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Ahmet Kaya, “Mahallenin üzerine apartman yüksekliğinde devasa viyadük ayakları dikilmiş Trabzon’umuzun tarihi simgesi olan Boztepe’mizin bağrına hançer gibi saplanan tünellere giden uçan bir yol yapılıyor. Mahalleye hiçbir faydası yok aksine mahalleyi yok eden, mahalleliyi mağdur eden, binlerce insanın mahalleden göç etmesine sebebiyet veren ve şehrin silüetini mahveden bir yol inşaatı var.” dedi

yenicuma viyaduk3

“TÜNELLER VE VİYADÜKLERLE 5 BİN YILLIK BOZTEPE’Yİ KATLETTİLER”

Kanuni Bulvarı’nın Yenicuma Mahallesi’ndeki apartman büyüklüğündeki viyadük ayaklarını yerinde inceleyen ve hemen arkasında tarihi Boztepe’nin yer aldığını belirten Kaya, “Trabzon’la özdeşleşmiş, Trabzon deyince akla ilk gelen yerlerden biri Boztepe’dir. 4 bin 5 bin yıldır hiç kimsenin görüntüsünü bozmadığı, görüntüsüne zarar vermediği Boztepe’miz bağrına bir hançer gibi sağlanan tünellerle, işte son yapılan bu ucube viyadük ayaklarıyla maalesef katledildi. Bu yol değil, resmen Trabzon’a yapılmış bir ihanettir.”

Kanuni Bulvarı ne zaman bitiyor?

“MAHALLELİYİ YERİNDEN YURDUNDAN EDEN UCUBE BİR YOL”

“Mahallede yaşayan insanlarla konuştuk. bunu aynen böyle tarif ediyor insanlar. Apartman yüksekliğinde devasa viyadük ayakları bunun üstünden uçan bir yol yapılıyor. Mahalleye, buraya hiçbir faydası yok aksine mahalleyi yok eden, mahalleyi bitiren, binlerce insanın mahalleden göç etmesine sebebiyet veren bir yol, bir imalat. Çirkinlik abidesi, vicdanları sızlatan bir yol imalatı. Bu milletin bu devletin milyonlarca lirası oralarda heba ediliyor. İşi bilmeyen, proje nasıl yapılır, yol nasıl yapılır, bundan nasibini almamış insanların tasarladığı, adına yol dedikleri bu ucube nedeniyle burada büyük mağduriyetler oluşmuş.

İki yıla yakın zamandır mahallenin tamamı şantiyeye sahasına dönüşmüş. Yollar çamur içinde. Yağmurlu havalarda çamur içinde olan yollar kuru havalarda tozun toprağın içinde. Mahalle yaşanmaz hale gelmiş. Belediyeden gelip oraları temizleyen, vatandaşa sıkıntınız, derdiniz nedir diye soran bir Allah’ın kulu yok.”

Doğal sit alanı Boztepe'de tünel ve yol inşaatına tepki - Haberler

“BUNUN ADI YOL DEĞİL, ŞEHRİN SİLÜETİNİ MAHVEDEN BİR AKILSIZLIK”

“Gerçekten burada büyük sıkıntı var. Yazıktır günahtır bu memleketin bu milletin kaynakları böyle işi bilmeyen insanlar tarafından çarçur ediliyor yok ediliyor. Ve biz bunları söylediğimiz zaman da siz yola karşı mısınız deniliyor. Biz asla yola karşı değiliz, biz akılsızlığa karşıyız. Bunun adı yol değil, bunun adı bu şehre ihanettir. Allah aşkına gelin bir bakın, evlerin üzerinden uçan geçen bir yol yapmışsınız. Yıllardır devam ediyor, kaç yıl sonra biteceği belli değil. Bu şehrin bir silüeti, güzelliği bir estetiği vardı mahalle kültürü vardı. Hepsini yok eden bir yol. Yani bununla ilgili konuşmayalım da neyle ilgili konuşalım bunu eleştirmeyelim de neyi eleştirelim? Vicdanı olanlar gelsinler yerinde tespit yapsınlar bu rezilliği yerinde görsünler. Yeter artık bu akılsızlığın, bu kötü yönetimin bedelini ödemek istemiyoruz. Yeter diyoruz.”

VATANDAŞIN MALINI YOK PAHASINA KAMULAŞTIRMIŞLAR”

“Yol yapacağız diye vatandaşın elinden evini, arsasını, dükkanını yok pahasına almışlar. Birçok vatandaşın paraları zamanında ödenmemiş. Birçok vatandaşımız mağdur edilmiş. Mahallede esnaflık yapan bir vatandaşımızla görüştük 1000 metrekare dükkanını 200 bin lira paraya satın almışlar vatandaşın elinden. Kamulaştırmada çok büyük haksızlıklar yapılmış. Hala kamulaştırma parasını almayan bir sürü hak sahibi var. Bu kadar mağduriyet yaratan bir yoldan bahsediyoruz.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
“BU YOL DEĞİL,TRABZON’A YAPILAN BİR İHANETTİR”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!