CHP’Lİ BELEDİYELERE İCRA SOPASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VİRA TRABZON / ÖZEL HABER

2019 Yerel Seçimlerinde, aralarında Büyükşehir Belediyelerinin de bulunduğu pek çok AKP’li Belediye, AKP’den CHP’ye geçince; önceki dönemlere ait savurganlık ve borç faturaları ve de icra ve haciz konuları çokça basın yayın ve sosyal medya organlarına haber oldu.

Yeni seçilen belediye başkanları makamlarına oturur-oturmaz kapılarına gelen borç, icra ve haciz işlemleriyle neye uğradıklarını şaşırdılar.

Bu haberlerden en dikkat çekici olanı ise; AKP’den CHP’ye geçen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odasında masa ve sandalyeye varınca haczedilmiş ve kaldırılmış olmasıydı. Makam odası boşaltılan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye başkanı Zeydan Karalar ise boş makam odasında “Biz böyle de çalışırız” diyerek şaşkınlığını ve tepkisini dile getirmişti.

CHP'li başkanın makam odasındaki eşyaya haciz - Son dakika haberleri

                      ATAKUM BELEDİYESİ’NE HACİZ ŞOKU

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan borç,haciz ve icra konularının bir benzeri Atakum Belediyesi’nde de yaşanıyor.

Göreve seçildiği 31 Mart 2019 yılından beri,önceki dönem AKP’li belediyenin bıraktığı borç ve icra işlemleri ile boğuşan Belediye Başkanı Cemil Deveci,kişisel sosyal medya hesabından Basın ve Kamuoyuna çağrıda bulundu.

Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin bu çağrısı, belki de gelişen durumlar neticesinde ortaya çıkan çaresizlik ve üzüntünün yansıması olduğu da düşünülebilir.

Atakum Belediye Başkanı Av.Cemil Deveci, yaptığı çağrı ile Pazartesi günü gerçekleştireceği basın toplantısının haberini verdi ve basın mensuplarını toplantıya davet etti. Kişisel sosyal medya hesabından duyuru yayınlayan Cemil Deveci;

“Geçmiş dönemlerden kaynaklı borçlardan dolayı alacaklı firmalar tarafından yapılan icra işlemleri sonucunda satışları istenen belediyeye ait birçok taşınmaz, yasaların belirlediği şekilde İcra Müdürlüğü tarafından prosedürleri tamamlanarak duyuru ve ilanları yapılıp değer tespitleri yine İcra Müdürlüğünce görevlendirilen bilirkişiler tarafından belirlenen satış bedeli üzerinden herkese açık olacak şekilde satışa çıkarılmıştır. Bu süreçte belediyenin rolü sadece borçlu taraf olmakla sınırlıdır. Başka bir dahli olabilmesi yasalarca da alacaklı hakları kanununca da mümkün değildir. Bu konu ve gündemdeki diğer konularla ilgili daha detaylı bilgileri  01.11.2021 Pazartesi günü saat 10.00’da Vedat Türkali Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacağız. Saygılarımla.” ifadelerine yer vererek çağrıda bulundu.

Başkan Cemil Deveci'den haciz isyanı: CHP'li Başkan Yönetemiyor Algısı  Oluşturmaya Çalışıyorlar

AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde yaşanan borç,icra ve haciz krizleri Başkan ve yöneticileri kara-kara düşündürürken,”Yandaş Müteahhitler” adrese teslim ihaleler ile fırsattan istifade “Selden kütük kapma” peşine düşerek ortaya çıkan fırsatı değerlendirme telaşında oldukları anlaşılıyor.

Alacaklıların parasının ödenmesi için,emsal değerinin % 20 gibi düşük bir değer ile icra ve haciz yolu ile satışa çıkarılan Belediye Taşınmazlarını ucuz paraya kapmak için “yandaş müteahhitler” ellerini ovuşturuyorlar.

Bir örnek vermek gerekirse; Atakum Belediyesi’ne ait olan ve emsal değeri yaklaşık 15 Milyon TL. olarak gösterilen, 2 bin 380 metrekare arazi üzerine kurulu olan Atakum Belediyesi Seyir Tesisi, belediyenin icralık olan borçlarından dolayı 1. İcra Dairesi tarafından Sinop Boyabat’ta 09.06.2011 tarihinde faaliyete başlayan bir şirkete; 27 Ekim Çarşamba günü yapılan  ihale ile 3 milyon 938 bin TL’ye satıldı.

Samsun Atakum Belediyesi'nin seyir terası icradan satılık

İktidar Partisi tarafından, siyaset ve ötekileştirme uğruna muhalefet belediyelerine baskı yapan, alacaklarına temlik koyan, kredilerine onay vermeyen kısaca “zorda kalsın ve başarılı olamasın” diye yapılan tüm bu uygulamalar neticesinde, Devletimize ve Milletimize ait olan taşınmaz ve kamu binaları, yaratılan mağduriyet sebebiyle;  icra yöntemleri ile kişi ya da şirketlere peşkeş çekiliyor.

Neticede Türkiye Cumhuriyeti’nin Kamu binaları ve taşınmaz diye tabir edilen arsaları yok pahasına satılıyor.Devleti fakirleşen bir ülkenin insanlarının zenginleşmesi hiçbir anlam ifade etmez;diye düşünenlerdeniz.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye kaptırınca, “topal ördek” benzetmesi yaparak kendi teşkilatına  “CHP’li Belediyeleri çalıştırmama” mesajı veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşüncesi, bir düşünce olmaktan çıkmış ve  “bir plan dahilinde bilerek işletiliyor olabilir mi?” diye insan düşünmeden edemiyor. Daha güzel, daha müreffeh günlerde buluşmak dileği ile.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’Lİ BELEDİYELERE İCRA SOPASI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!