CHP’Lİ KAYA: “TRABZON,SAHİPSİZ BIRAKILDI…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,2022 Yılı Yatırım Programında Trabzon’a ayrılan payı değerlendirerek, eleştirilerde bulundu…

Ahmet Kaya 1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2022 Yılı Yatırım Programında Trabzon’a ayrılan payı değerlendirerek, eleştirilerde bulundu. Ahmet Kaya, TBMM‘nde yaptığı açıklama ile Trabzon‘a ayrılan 1.4 milyar TL’lik yatırım miktarını eleştirdi.

Ahmet Kaya; “184 milyar liralık yatırımlardan Trabzon’un payına düşen para 1,4 milyar lira, yüzde 1 bile değil. Güney Çevre Yolu, Demiryolu ve Yatırım Adası gibi Trabzon’un acil ihtiyacı olan projelerin hiçbiri programda yok. Trabzon adeta sahipsizliğinin bedelini ödüyor.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2022 Yılı Yatırım Programından Trabzon’un ne kadar pay aldığını incelediğini ve hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “Koskoca Trabzon’a 2022 yılında yapılması düşünülen yatırım miktarı Trabzon özelindeki yatırımlara baktığımızda yaklaşık olarak 1 milyar 419 milyon gibi görünüyor. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığının Türkiye genelindeki toplam yatırımı ise 184,3 milyar lira. Trabzon’a ayrılan pay bunun yüzde 1’i bile değil, yüzde 0,77’sine tekabül ediyor. Bu bir kere çok üzücü. 81 ilimiz var. 81 il içinde Trabzon’a 2022 yılı yatırımlarından düşen pay yüzde 0,77’dir.” dedi.

CHP’li Ahmet Kaya 2022 Yılı Yatırım Programı ile ilgili açıklamalarını şu şekilde devam etti:

“GÜNEY ÇEVRE YOLU YOK, DEMİRYOLU YOK, YATIRIM ADASI YOK”

“Yatırım kalemlerine baktım, ayrılan paylara baktım. Trabzon’un acil ihtiyaçları; Güney Çevre Yolu,  Demiryolu, Trabzon’a söz verilen ve birçok gencimize istihdam yaratacak olan Yatırım Adası. Yapılması gereken yollar, okullar, adliye binaları var, özellikle turizm alanında yapılması gereken yatırımlar var, tarım ve hayvancılık alanında yapılması gereken yatırımlar var. Fakat maalesef bunlarla ilgili hiçbir şeye rastlayamadım.”

“TRABZON YENİ HAVALİMANI İÇİN AYRILAN PAY SADECE 40 BİN LİRA”

“Trabzon yeni Havalimanının Yatırım programına alınması gayet iyi olmuş, basında buraya 40 milyon lira gibi bir paranın ayrıldığı iddiasını okudum. Fakat bu doğru değil. 2022 yılında başlayıp 2025 yılında bitirilmesi düşünülen Trabzon Havalimanı için ayrılan pay “apron- pist yapım-taksi yolu-terminal binası” için 20 bin lira, “apron-pist yapım-taksi yolu” için yine 10 bin lira ve “terminal binası” için yine 10 bin lira olmak üzere 2022’de Trabzon Havalimanı için ayrılan pay toplamda sadece 40 bin liradır.”

Ahmet Kaya 2

“DAĞ FARE DOĞURDU, AKP’Lİ VEKİLLERİN SÖZLERİ HAVADA KALDI”

“AKP milletvekillerinin müjde diye yaptığı paylaşımlar var. Bir tanesi Akçaabat Adliyesi hayırlı olsun diye bir paylaşım yapmıştı. 2022 Yatırımları arasında Akçaabat Adliyesi’nin adı sanı yok.

Şehrin milletvekili olarak, Trabzon’un evladı olarak gerçekten üzgünüm. Bu şehre binlerce söz verildi, projeler çizildi, bir sürü vaatlerde bulunuldu. Ama yatırımlardan Trabzon’a ayrılan pay ortada. Maalesef dağ fare doğurdu. Trabzon resmen unutuldu, Trabzon sahipsiz bırakıldı.”

“TRABZON’A BAKAN LAZIM”

Birçok arkadaşımız “Trabzon’un 4 tane bakanı var, Trabzon yatırımlardan aslan payını aldı” gibi iddialarda bulunuyor.

İşte rakamlar, işte gerçekler durum ortada. Evet bizim bakanlarımız var ama bize bakanlar değil, ‘Trabzon’a bakan’, Trabzon’un dertleriyle dertlenenler lazım. Dertlerimizle dertlenecek, o dertleri çözmeye çalışacak bakanlar lazım. Trabzonlu bakan olmasının önemi yok. ‘Trabzon’a bakan’ olması lazım.

Trabzon’a yatırım gelmesi için, Trabzon’da istihdamın sağlanması için, Trabzon’da işsizliğin, yoksulluğun çözümü için çalışacak bakanlar lazım. Bunun olmadığını gördük. Olmadığı için de Trabzon adeta bu sahipsizliğin bedelini ödemiştir. Trabzon 184,3 milyarlık 2022 yatırım programında maalesef 1,4 milyar lira pay alabilmiştir. Bunun büyük kısmı da şehir hastanesi için ayrılan paydır.”

“ÇOCUK HASTANESİMİZ ARTIK AÇILSIN”

“Onun dışında sevindirici olarak değerlendirebileceğim ve beni mutlu eden yatırım Trabzon Çocuk Hastanesi için ayrılan 42 milyon 500 bin liralık yatırımdır. Artık o hastanemizi bir an önce bitirmeli, çocuklarımızın hizmetine açmalıyız.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’Lİ KAYA: “TRABZON,SAHİPSİZ BIRAKILDI…”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!