DERS: COĞRAFYA,KONU: DEPREM!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğünde ki deprem, gündemde ki yerini korurken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’nin olası İstanbul depremi ile ilgili paylaştığı veriler, İstanbul için alarm veriyor…

DEPREM 1

Önceki gece Düzce‘de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem hem Düzce‘de hem de Başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta endişeye ve telaşa neden oldu. Düzce‘de ki depremde çok fazla can ve mal kaybı olmasa da; herkesin aklına gelen soru ‘olası İstanbul depreminin habercisi ya da tetikçisi olabilir mi?’ sorusuydu.

Konu ile ilgili deprem uzmanları yazılı ve görsel medyada ‘olası İstanbul depreminin habercisi ya da tetikleyicisi olabilir mi?’ sorusuna cevap aradılar. Ortaya pek çok farklı düşünceler çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, kişisel twitter hesabından; “Depreme karşı İstanbul’u daha güvenli hale getirmek için riskli yapıları tespit etmek şart. 2019’dan itibaren 650 bin haneyi ziyaret ettik. 2 milyon vatandaşımızla konuştuk. Bazı önemli bulguları paylaşmak isterim” diyerek bir dizi veriler açıkladı.

Kendisi de aynı zamanda Şehir Plancısı olan Buğra Gökçe‘nin açıkladığı veriler, olası bir İstanbul depreminde bilançonun çok ağır olacağını ortaya koyuyor…

BUGRA GOKCE

İşte İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’nin açıkladığı veriler:

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, yaptığı bilgi paylaşımının devamında ‘yapı denetime izin veren binalar arasında yaptıkları çalışmalarda 40 bin 925 vatandaşımızın yaşadığı 1525 binanın hiç bir deprem kuvveti olmadığını ve 3 bin 99 hanenin yaşadığı 318 binanın ise; her an çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu’ ifade etti.

Bu yapılara hemen ulaşmak ve kentsel dönüşüm sürecini başlatmak için hanede oturanlara yasal mevzuatın izin verdiği 1500 liranın 3 kat üstünde kira yardımı yapabilmek için bir teklif hazırladık. Ne yazık ki bu teklif İBB Meclisi tarafından uygun bulunmadı.

Biz bu duruma rağmen gereken adımları atacak, vatandaşlarımızı bir tabutta yaşamaktan kurtarmak için bahsi geçen 318 binanın tahliyesi ve dönüşümü için gereken adımları atacağız. İstanbul’da deprem güvenliği en önemli konu. Tüm kurumların sağduyu ile hareket etmesini bekliyoruz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DERS: COĞRAFYA,KONU: DEPREM!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!