DEVRİM ŞEHİDİ; AHMET TANER KIŞLALI…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ahmet Taner
‘’Kemalizm, Geçmişin Bekçiliği Değil, Geleceğin Öncülüğüdür.’’

ADD Samsun Şubesi 22 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu şehit olan Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı için basın açıklamasında bulundu.ADD Samsun Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli ismi ile yapılan açıklamada;

“Devrim ve demokrasi şehidimiz Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI’yı 21 Ekim 1999’da evinin önünde uğradığı hain bombalı saldırı sonucu kaybettik. Ahmet Taner KIŞLALI’yı aramızdan alanlar, düşüncelerini, söylemlerini ve eylemlerini unutturamadılar. Birlikte yürümemize engel olamadılar. O, Atatürk Devrimi’nin ışık saçanlarından biri olarak hala önümüzden yürüyor, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.”denildi

               ‘’Kemalizm Geçmişin Bekçiliği Değil, Geleceğin Öncülüğüdür.’’

“Kemalizm’in devrimci niteliğine sahip bir aydın olan, eylem ve söylemleriyle bunu kanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI; ülkemizin karşı devrimciler tarafından bir uçuruma sürüklendiğini gören ve bununla mücadele etmek için Prof.Dr. Muammer AKSOY tarafından kurulan derneğimizin de yöneticilerindendi. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı önce Genel Başkan Yardımcımız sonrasında da Genel Yönetim Kurulu üyemizdi.

Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI, “Kemalizm geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncüllüğüdür… Slogan Atatürkçülüğüne karşıyım.” diyerek, toplumuzun bu savaşımda neler yapması gerektiğini açıkça ortaya koymuştur. Kendisi de bir arı gibi çalışmış, binlerce öğrenci yetiştirmiş, yüzlerce makale yazmış, onlarca kitap yayınlamıştır.

Ahmet Taner Kışlalı, Kemalizm’in Batının desteğiyle değil, Batıya rağmen bir uygarlaşmak hareketi olduğunu ve yirmi birinci yüzyıla ışık tutabileceğini ifade ediyordu. Emperyalizmin bu coğrafyada en büyük düşmanının, Üniter Ulus Devleti olduğunu ve bunun yani üniter yapının Atatürk yıkılmadan yıkılamayacağını söylüyordu.

Ahmet Taner Kışlalı; “Kemalizm ne Atatürk’ün bekçiliğidir, ne de 1920 koşullarında yapılmış olanların toplamıdır. Kemalizm demokratik toplumcu öze sahip, sürekli devrimcilik ilkesine dayalı bir çağdaşlaşma ideolojisidir. Kemalizm geleceğin öncülüğüdür. ” diyordu. Türkiye bu gün çok zor bir dönemden geçmekte olduğunu; çıkış yolunun Atatürk ilke ve Devrimleri olduğunu her fırsatta dile getiriyordu.

Cumhuriyet düşmanları tıpkı Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer AKSOY’dan, Doç. Dr. Bahriye ÜÇOK’tan, Araştırmacı – Gazeteci Yazar Uğur MUMCU’dan rahatsız oldukları gibi Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI’dan rahatsız oldular.  Onu da Muammer AKSOY, Bahriye ÜÇOK, Uğur MUMCU gibi devletin ve toplumun gözleri önünde katlettiler. Faili belli diğer cinayetler gibi bu cinayet de aydınlatılmadı… Daha doğrusu aydınlatılmak istenmedi.

Katledilen Ahmet Taner KIŞLALI’da adı da ölümsüzler listesine yazıldı.  Çünkü Atatürk Devrimi, demokrasi ve özgürlükler için; Cumhuriyetin temel niteliklerini korumak ve yaşatmak için yaşamlarını hiçe sayanlar bizce ölümsüzdür.

Cumhuriyet Devrimi şehitlerimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin varlık nedenidir, onurudur.

Bugün Cumhuriyetin ve kazanımları ile kazanımları makam ve mevki sahibi olmuşlar;  Cumhuriyete, Kuruluş Değerlerine, Kurucu Liderine talimatlı bir şekilde saldırmaktadırlar. Emperyalizmin ve tetikçilerinin, gerici ve bölücü odakların karşısında tam bağımsız demokratik Türkiye mücadelemiz asla bitmeyecektir. Tarihimiz ve eylemlerimiz ölümlerin bizi yıldıramayacağını, korkutamayacağını, sindiremeyeceğini yazmış ve yazmaya devam edecektir…

Her bir Atatürk genci, her bir cumhuriyet yurttaşı Üçok, Kışlalı, Aksoy, Mumcu olmaya daima hazırdır. Taşıdığımız mücadele bayrağı Ahmet Taner Kışlalı gibi devrim şehitlerimizin idealleriyle yükselecektir.

Aramızdan ayrılışının 22. yılında Genel Başkan Yardımcımız, Devrim Şehidimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Mücadeleniz mücadelemizdir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
DEVRİM ŞEHİDİ; AHMET TANER KIŞLALI…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!