DİZİ SETİNDE KALP KRİZİ ve ÖLÜM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu 59 yaşındaki Kemal Kuruçay hayatını kaybetti. Kuruçay’ın Seksenler dizisi setinde kalp krizi geçirdiği ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Son olarak Seksenler dizisinde ‘Seyfi’ karakterini canlandıran oyuncu Kemal Kuruçay, 59 yaşında hayatını kaybetti.

TRT’de yayınlanan dizinin setinde fenalaşan usta oyuncu hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Kuruçay, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kuruçay’ın ölüm haberini tiyatrocu Nedim Saban Twitter hesabından duyurdu.

Saban, “Çok yetenekli bir oyuncu, çok iyi bir insandı Kemal Kuruçay. İki Oda Bir Sinan oyununda birlikte çalışmıştık, büyük bir sevgi ve özveriyle bağlıydı mesleğe. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. 

10 Haziran 1962’de doğan Kemal Kuruçay çok sayıda film, tiyatro oyunu ve dizide rol aldı. Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarından ve kurucularından olan son olarak Seksenler dizisinde “Seyfi Kanber” karakterini canlandırıyordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da, ünlü oyuncu Kemal Kuruçay’ın vefat haberini,Sosyal medya hesabından; “Tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi Kemal Kuruçay’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadesiyle duyurdu.

Kuruçay’ın vefatını öğrenen dostları ve sevenleri de sosyal medyada usta oyuncu için çok sayıda taziye mesajı paylaştı.

maxresdefault vcsC

Kemal Kuruçay:

Ankara’da 10 Haziran 1962’de dünyaya gelen Kemal Kuruçay, Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarından ve kurucularındandı.

Kuruçay, 1990’lı yılların başında tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturdu. Türk televizyonlarında 1996 yılında yayınlanan Gurbetçiler adlı dizideki ‘Cemil’ rolüyle tanınan Kuruçay, sonraki yıllarda İnce İnce Yasemince ve Reyting Hamdi komedi dizilerinde de oynadı.

Kemal Kuruçay, 2002’de TGRT’de yayınlanan Zor Baba adlı dizide Engin Günaydın ile beraber başrolde oynarken 2010’da ‘Faysal’ karakteriyle Yasemince’nin yeni bölümlerinde izleyici karşısına çıktı.

2012 yılından itibaren TRT 1’de yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan isimli dizide ‘Şükrü’ karakterini oynayarak büyük ilgi toplayan usta oyuncu, 2014’te senaryosunu Birol Güven’in kaleme aldığı, Müfit Can Saçıntı’nın yönettiği Mandıra Filozofu isimli sinema filminde rol alırken son olarak Seksenler dizisinde ‘Seyfi’ karakterini oynadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DİZİ SETİNDE KALP KRİZİ ve ÖLÜM

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!