EGEMEN’E UMUT OL!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde, ‘SMA Hastası’ bir yaşındaki Egemen Öztürk isimli bebek için yardım kampanyası başlatıldı.

IMG 20211211 WA0004 edited

VİRA TRABZON ÖZEL HABER

VİRA TRABZON ÖZEL HABER

Trabzon’un Maçka İlçesi‘nde Şafak-Şaziye Öztürk Çiftinin bir yaşındaki oğulları Egemen Öztürk‘te bir süre önce Tip1 SMA Hastalığı tespit edildi. Ülkemizde tedavisi yapılamayan SMA Hastalığının yurt dışındaki tedavi masrafı da oldukça yüksek bir maliyete neden oluyor. Tedavi masrafını karşılamak için Trabzon Valiliği‘nden resmi izin belgesi ve hesap numarası izni alan Şafak-Şaziye Öztürk Çifti, oğulları Egemen Öztürk‘ün tedavi masrafının bir an önce toplanması için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

sketch 1640537678724
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG-20211224-WA0004.jpg

Taksicilik yapan baba Şafak Öztürk‘ten aldığımız bilgiye göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık‘ın yardım kampanyasına destek olduğu, Teknik Direktör Şenol Güneş‘in video yöntemi ile çağrıda bulunduğu, Trabzonspor Kulübü ve taraftar derneklerine durumun iletildiği ve önümüzdeki günlerde yardım kampanyasının hızlanarak büyüyeceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Maçka Kadın Kolları, Egemen Öztürk için ‘Kermes Etkinliği’ yapmış ve Egemen Öztürk‘e destek olmuştu…

sketch 1640538657137

SMA HASTALIĞI NEDİR?

“Spinal Musküler Atrofi” olarak adlandırılan SMA, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalıktır. Vücutta yer alan pek çok kası tutarak hareket kabiliyetini etkileyen hastalık, kişilerin hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA, batı ülkelerinde daha sık görülür. Ülkemizde ise yaklaşık 6 bin ile 10 bin doğumda bir bebekte görülen genetik geçişli bir hastalıktır. SMA hareket hücreleri adı verilen motor nöronlardan kaynaklanan, kas kaybı ile karakterize ilerleyen bir hastalıktır.

SMA hastalığının 4 tipi bulunuyor. Bunlardan en ağırı ise SMA Tip 1 olarak biliniyor. Bu hastalığa yakalanan bebeklerin çoğunluğunun bacak, kas, baş kontrolleri ve hareketleri yok. Ayrıca ne oturabiliyorlar ne de yutma ve emme işlemini yapabiliyorlar. Dolayısıyla bebekler solunum desteğine ihtiyaç duyuyorlar.

Öte yandan, hastalığının önlenmesine yönelik çiftlerin evlilik öncesi tarama programından geçmesini sağlayacak uygulama devreye girdi. Böylece çiftler, evlilik öncesi genetik olarak taşıyıcı olup olmadıklarını ücretsiz olarak öğrenebilecek.

6
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EGEMEN’E UMUT OL!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!