Futbolda Şike Davasında Karar Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla süren ve 88 sanığın yargılandığı davada ilk kararlar açıklandı.

Karara göre eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1406 YIL HAPİS CEZASI

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 2016 yılından beri devam eden Futbolda Şike Kumpası Davası’nda, FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle Hidayet Karaca “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin İEM Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’a, 70 kez “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, 135 kez “Resmi belgede sahtecilik”, 17 kez “İftira” gibi suçlardan 2 bin 412 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Soruşturma dosyasını hazırlayan eski polis memuru Lokman Yanık ise “Silahlı terör örgütüne yardım”, 91 kez “İftira”, “Resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan toplamda 161 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, diğer sanıklara da çeşitli suçlardan hapis cezaları verilirken sanıkların bazıları da beraat etti.

ATİLLA DİLAVER: FENERBAHÇE ŞİKE YAPTI CAS KARARI DEĞİŞMEZ!

3 Temmuz şike sürecinde Trabzonspor’un avukatlarından olan Atilla Dilaver, konuyla ilgili olarak Vira Trabzon’a açıklamalarda bulundu.

Dilaver, ”Gerekçeli karar henüz yayınlanmadığı için verilen bu kararla ilgili olarak net bir yorum yapmak doğru olmaz. Ancak, şikede kumpas davası, ”şikeci”leri aklama davasıdır. 2014 Yılında UEFA-CAS ve İsviçre Federal Mahkemesinin kararıyla şike, geri dönülemez bir şekilde tespit edildi. Türkiye’ye yazık ettiler. Onlarca Milyon (genç) insanın hukuka inancı kalmadı. İlkel taraftarlık hisleriyle hareket ederek tarihimizin en büyük sosyolojik sorununu yarattılar. Fenerbahçe bu kararla CAS’a, UEFA’ya ve İsviçre Federal Mahkemesine gitsin bakalım. Hatta şike yaptığı için ceza veren UEFA’ya ve cezayı onayan CAS’a tazminat davası açsın. Fenerbahçe şike yaptı. CAS kararı değişmez!.” ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM:BERAAT KARARIMIZIN YARGITAY’DA ONANMASINI BEKLİYORUZ

Öte yandan davanın öznesi ve Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’da Sözcü’ye konuştu. Yıldırım, ‘“Şikede kumpas davasının açılmasını sağlayan ve ilk dilekçeyi veren Aziz Yıldırım ile yürekli 108 kişidir. Bu davanın açılmasını sağlayan yürekli emniyet mensuplarına, bu davayı açan savcıya ve karar veren mahkeme heyetine teşekkür ediyorum. Kumpas olduğunu kanıtlayan yüce Türk adaleti tarihi bir karar almıştır. Çünkü… Bu vatan hainlerinin aldığı cezaları Türk milleti vermiştir.

Ergenekon, Balyoz, OdaTV, Cübbeli Ahmet, Casusluk kumpaslarını da başlatan bu cezaları alan hainlerdir! Bu yüzden, o kumpas davalarında acılar yaşayanlar için de verilen kararlar önemlidir. Bundan sonrası daha da önemli. Bize verilen beraat kararlarının Yargıtay’da onanmasını bekliyoruz. Unutmayın…. Neden Fenerbahçe? Çünkü Kurtuluş Savaşı’nın takımı. Çünkü cumhuriyete bağlı. Hep hedefte olmuş. Öyle bir yapı ki Fenerbahçe… Bütün kimlikleri içinde barındırıyor. Şimdi sen bu dokuyu ele geçirirsen her yere nüfuz edersin. Başaramadılar. Bir daha altını çiziyorum: “Ne şikesi memleket elden gidiyor…” 14 Şubat 2012’de söyledim bunu. Kimse bunu söylemiyordu, ben söyledim. 50 bin kişiyle ihtilal yapacaklarını söyledim. Gülenler oldu. Bugün soruşturmanın kumpas olduğu bir kez daha karara bağlandı.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Savcı, 13 Nisan’da açıkladığı mütalaada, sanıklardan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın 2 bin 445 yıla kadar, FETÖ sanığı eski emniyet müdürü Nazmi Ardıç’ın ise 3 bin 111 yıla kadar hapsi istenmişti.

“Futbolda şike” soruşturma sürecini başlatan polis memuru Lokman Yanık’ın ise 391 yılda kadar hapis istendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Futbolda Şike Davasında Karar Verildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!