GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Af Örgütü ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle açıklamalarda bulunarak,Türkiye’ye seslendi; “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tekrar hatırlatıyoruz: Gazetecilik Suç Değildir.”denildi.

gazeete

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada

Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü… Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RSF) Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre; Türkiye, bu yıl 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada yer aldı. Endekste, Türkiye ile ilgili “Recep Tayyip Erdoğan’ın aşırı yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanlığı’na ve otoriterliğine, basın özgürlüğünün hiçe sayılması ve yargı sistemine müdahaleler eşlik etti. Yargı, Erdoğan’ın talebi üzerine tutuklamalar yapsa da bazı hakimler ‘aşırıya kaçan baskıya’ ses çıkarmaya başladı” denildi.

Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl açıkladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde bu yıl 180 ülke içerisinde 149‘uncu sırada yer aldı. 2021 yılında 153’üncü olan Türkiye, dört sıra öne çıktı. Endekse göre; 180 ülkenin 8’inde özgürlük durumu “iyi”, 40’ında “tatmin edici”, 62’sinde “sorunlu”, Türkiye’nin de aralarında olduğu 42 ülkede “kötü” ve 28 ülkenin ise “çok kötü”.

AF ORGUTU

3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ… ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: “TEKRAR HATIRLATIYORUZ. GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”

Uluslararası Af Örgütü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde iki farklı video yayınladı. Yapılan paylaşımlarda, “Türkiye’de her yıl onlarca gazeteci sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınıyor. Birçok gazeteci sadece yaptıkları haberler nedeniyle çeşitli suçlamalarla yargılanıyor. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tekrar hatırlatıyoruz: Gazetecilik Suç Değildir” mesajı verildi.

Uluslararası Af Örgütü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla, sosyal medya hesabında iki farklı video yayınladı.

Videolardan birinde bir kahvehanede, bir radyodan gelen haber anonsunun sesi duyuldu. Haberde, “Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye 180 ülke arasında 153. oldu. Endeksin ilk kez yayınlandığı 2002 yılında 99. sırada yer alan Türkiye 19 yılda 54 sıraya geriye düştü” ifadeleri kullanıldı.

UAO

İkinci videoda ise bir berber dükkanında dinlenen radyodan gelen haberde; “Gösteri sırasında görüntü almaya çalışan gazeteciler, polis tarafından tartaklanarak gözaltına alınırken, kamera ve hafıza kartlarına ise el konuldu. Gözaltına alınan gazeteciler adliyeye sevk edildi” denildi.

Videolar, şu açıklamalarla paylaşıldı:

“Türkiye’de her yıl onlarca gazeteci sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınıyor. Türkiye’de birçok gazeteci sadece yaptıkları haberler nedeniyle çeşitli suçlamalarla yargılanıyor. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tekrar hatırlatıyoruz: Gazetecilik Suç Değildir.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!