HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNDE İLGİNÇ İDDİALAR…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hablemitoğlu cinayeti sanıklarının verdiği ifadelerde ismi geçen Emekli Albay Levent Göktaş ve Abdüllatif Şener’den “MİT Müsteşarlığı için CV” polemiğine açıklama geldi…

image 5
ODA TV’DEN CANER TAŞPINAR’IN HABERİ

Necip Hablemitoğlu cinayetinde ismi gündeme gelen emekli Albay Mustafa Levent Göktaş suskunluğunu bozdu. Mustafa Levent Göktaş, iddialara karşılık “Gerçekle ilgisi yok. Bunları söyleyenler aklını peynir ekmekle yemiş olmalı” dedi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise Odatv’ye konuştu.

Necip Hablemitoğlu cinayetinde ismi gündeme gelen emekli Albay Mustafa Levent Göktaş suskunluğunu bozdu. Mustafa Levent Göktaş, iddialara karşılık “Gerçekle ilgisi yok. Bunları söyleyenler aklını peynir ekmekle yemiş olmalı” dedi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise, Mustafa Levent Göktaş’tan MİT Müsteşarlığı için CV alıp almadığını Odatv’ye açıkladı.   

image 4

FETÖ’ye ilişkin çalışmalarıyla tanınan ve örgütün hedefi haline gelen tarihçi-yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde, silahlı saldırıda katledildi.

Cinayet şüphelisi olarak aranan Nuri Gökhan Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın operasyonuyla Ukrayna’da yakalanarak 27 Ocak’ta Ankara’ya getirildi. 

Nuri Gökhan Bozkır’ın tutuklanmasının ardından gözaltına alınan şüphelilerden 1’i, sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Mehmet Narin ve sivil kişi Aydın Köstem.

Nuri Gökhan Bozkır’ın ifadesinde, Necip Hablemitoğlu ile ilgili “ölüm emrini” emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın verdiğini söylediği iddiası gündeme geldi. 

image 6
Mustafa Levent Göktaş

“AKLINI PEYNİR EKMEKLE YEMİŞ OLMALI”

Odatv, Mustafa Levent Göktaş’ın avukatı Celal Ülgen’e ulaştı. Avukat Celal Ülgen, Mustafa Levent Göktaş’ın eşinin ameliyat olduğunu, bu nedenle hastanede bulunduğunu belirtti. 

Celal Ülgen, Mustafa Levent Göktaş’ın hakkındaki iddialarla ilgili “Gerçekle ilgisi yok. Bunları söyleyenler aklını peynir ekmekle yemiş olmalı” dediğini aktardı. 

ABDÜLLATİF ŞENER ODATV’YE KONUŞTU

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda astsubay olarak görev yapan Mehmet Narin’in ifadesinde, Mustafa Levent Göktaş ile birlikte Konya’ya gittiklerini, Göktaş’ın dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e MİT Müsteşarlığı için CV verdiğini söylediği iddia edildi.  

Mehmet Narin’in “Levent Göktaş beni aradı. Yanına çağırdı. Yanına gittiğimde bana kendisiyle ilgili hazırlanmış CV’leri verdi. Konya iline gideceğimizi belirtti. Kendisi daha öncede bana MİT Müsteşarlığına aday olduğumu bahsetmişti. Konya iline CV’lerle gideceğimizi, burada dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile görüşeceğimizi CV’leri vereceğimizi söyledi” dediği öne sürüldü.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mustafa Levent Göktaş’tan MİT Müsteşarlığı için CV alıp almadığını Odatv’ye açıkladı.   

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Levent Göktaş’ın kim olduğunu dahi bilmiyorum. Konya’ya çok gelip giderdim, MİT Müsteşarlığı ile ilgili CV vermiş olabilir. Verip vermediğini hatırlamıyorum” dedi. 

image 7
Abdüllatif Şener

“MİT MÜSTEŞARLIĞI İLE İLGİLİ REFERANSIM OLMADI”

Abdüllatif Şener, şunları söyledi:

“Ama şundan kesin olarak eminim, öyle bir öneriyle ilgili olarak, Milli Güvenlik Kurulu’ndan tutun da, başbakana varıncaya kadar çok geniş bir yelpazeyi ilgilendiren bir iştir atama işi… Hiçbir zeminde, hiçbir kimse hakkında, MİT Müsteşarlığı ile ilgili referansım, konuşmam olmadı. Dolayısıyla, gittiğimiz yerlerde de bir çanta dolusu kağıt, insanlar sıkıştırırlar. Çoğunun meramını bile anlamayız. Böyle bir şey olup olmadığını hatırlamıyorum. MİT Müsteşarlığı ile ilgili bir öneri söylemediğimi çok iyi biliyorum.”

“Soruşturma kapsamında bilginize başvuruldu mu?” sorusuna ise Abdüllatif Şener, “Hayır, öyle bir şeyle muhatap olmadım” yanıtın verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNDE İLGİNÇ İDDİALAR…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!