İstanbul Boğazı’nda gemi ile tekne çarpıştı 2 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında bir kuru yük gemisi, içinde 3 kişinin bulunduğu balıkçı teknesine çarptı. Geminin çarpması sonucu batan balıkçı teknesindeki 1 kişi kurtarılırken, 2 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün altında “AS Rosaila” isimli gemi ile içinde 3 kişinin bulunduğu bir balıkçı teknesi çarpıştı.

Batan 7 metre boyundaki teknedeki 3 kişiden biri hayatını kaybetti, ikisi yaralandı. Yaralı balıkçılar, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Kıyı Emniyeti’ne ait bir römorkör ile iki tahlisiye botu kazaya müdahale etti. Olay yerine balık adamlar da sevk edildi. 180 metrelik Portekiz bandıralı yük gemisi, demirleme alanına çekildi.

Balıkçı teknesi ise bulunduğu yerden halatlara bağlanarak çıkartıldı, Poyraz Limanı’na götürüldü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden açıklama

Konuyla ilgili olark Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı : ”Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında AS ROSAILA isimli bir gemiyle içinde 2 kişi bulunan 7 m boyundaki bir balıkçı teknesinin çatışması üzerine KURTARMA-12 ve MEHMETÇİK römorkörümüz, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botumuz ve balıkadamlarımız ivedilikle olay bölgesine gönderildi.”

Ekiplerce sudan çıkartılan iki kişi, Rumelifeneri’ne götürülerek sağlık ekiplerine teslim edilirken birinin de cesedine ulaşıldı. Kimliği öğrenilemeyen kişinin cesedi morga kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan bir kişi de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yarı batık tekne Poyraz Limanı’na çekildi.

‘Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır’

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada da saat 16.00 sıralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında Portekiz bandralı “AS ROSAILA” isimli ticari gemi ile bir balıkçı teknesinin çarpıştığının bildirilmesi üzerine olay yerine ekiplerin sevk edildiği anlatıldı.

Olay bölgesinde ekiplerce yürütülen çalışmalarda; batan balıkçı teknesinden bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, iki kişinin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, “Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Boğazı’nda gemi ile tekne çarpıştı 2 kişi hayatını kaybetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!