JANDARMA’DA Kİ YENİ ATAMALAR DİKKAT ÇEKTİ!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığı’nda aralarında 15 Temmuz darbe girişimine direnmiş komutanların yer aldığı isimler emekli edilirken; ilk defa bir kadın general ataması yapılması dikkat çekti.

Jandarma Genel Komutanlığı'na ilk kadın general

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki terfi ve emeklilik işlemlerinin bu ay başındaki YAŞ toplantısında yapılmasının ardından İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki terfi ve emekliliklere ilişkin cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. 

11 general 30 Ağustos itibarıyla emekliye sevk edilirken 18 general bir üst rütbeye, 14 albay da generalliğe terfi ettirildi. Emekliye sevk edilenler arasında FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin bastırılmasında kritik rol oynayan komutanlar da yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Muğla’nın Marmaris ilçesindeki otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerin yakalanmasında etkin rol oynayan dönemin Muğla il jandarma komutanı olan ve halen Antalya il jandarma komutanlığı görevini yürüten Tuğgeneral Yavuz Özfidan ile Diyarbakır Silvan’da operasyonda olduğu sırada 15 Temmuz darbe girişimine direnen ve daha önce Mardin’deki faili meçhul davasından beraat eden Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Musa Çitil emekliye sevk edildi.

YENİ GÖREVLENDİRME

OZLEM YILMAZ edited

Öte yandan ilk defa Jandarma Genel Komutanlığı’nda kadın general ataması yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi ettirilerek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi başkan yardımcısı oldu. Cumhurbaşkanı kararı uyarınca 62 general yeni görevlere atanırken Aydın, Artvin, Batman, Düzce, Tunceli, Edirne ve Kahramanmaraş il jandarma komutanları merkeze çekildi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
JANDARMA’DA Kİ YENİ ATAMALAR DİKKAT ÇEKTİ!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!